Dünyadaki Suriyeli Mültecilerin Sayısı

769

Suriyeli mülteciler hakkında Almanya Başbakanı ile görüşen Davutoğlu ve Erdoğan’ın, kapıları kapatmak için sunduğu maddeler ülkemizin yararına olacaktır. (Maddeleri ayrıntılı internette bulabilirsiniz.) Avrupa’ya mülteci akınının başlaması, görüldüğü üzere Avrupa’ya korku saldı ve bu konuda Avrupa’nın Türkiye gibi vizyonsuz olduğu ortaya çıktı. Avrupa’nın korkmasının sebebi, ülkelerinin geleceklerini, istihdamını ve ekonomisini düşündükleri kadar; gelen mültecilerin Müslüman oluşlarıyla da alakalı. Müslüman düşmanı haçlılar diye ithamlarda bulunmadan bazı şeyleri söylemekte yarar var.

Açık açık ‘mülteciler Hristiyan olurlarsa kapıları açarız’ söylemlerinde bulunan bazı Avrupalı başkanlar, Avrupa’nın Hristiyan yapısının bozulmamasından yana. Letonya gibi bir ülkenin 50 yıl sonra ‘Müslümanlaşacağı’ gerçeği önlerindeyken, bu büyük mülteci akınına dur demeleri kendi çıkar ve politikalarınca doğru. (insan hakları, BM mülteci yasaları onlara gelince sadece metinden ibarettir)

Bir kez daha fark ettiğimiz gibi Türkiye Avrupa için ne bir Avrupa ülkesi, ne de bir NATO ülkesi olarak kabul ediliyor. Herşey kağıtlarda ve haritalarda olduğu gibi değil. Türkiye AB için, Avrupa topraklarının Güneydoğusunda bir tampon bölge. Avrupa’yı korumak için Türkiye onlar için çok önemli. (Batı medyasında mülteci krizinden sonra ‘Sorunu Erdoğan çözer haberleri’ ve Erdoğan’ın parlatılması da bundan dolayı) Burada dikkat edilmesi gereken nokta, Avrupanın kendi demografik yapısını Türkiye ile anlaşarak korumaya çalışmasıdır.

Avrupa’nın derdi kabaca ‘parasını verelim, mülteciler sizde kalsın’. Türkiye’de bu durumdan kendi çıkarları adına faydalanma peşinde ki çoğu madde de çıkarlarımızı koruyor. Çünkü Türkiye’de ki Suriyeli sorunu halk için çok önemli konular arasında değil. Bunun ise çeşitli sebepleri var tabi ki.

Toparlayacak olursak, hükümet mülteci krizinden yararlanıp Avrupa’ya bazı şartlar sunuyor. Üzerindeki Suriyeli yükünü ekonomik olarak atmaya çalışıyor. Devlet çıkarları için güzel bir hamle fakat, Suriyelilerin ülkemizde başı boş, kamp dışında vs. barınması; hem Suriyeliler için, hem de ilerde Türkiye için büyük sorun teşkil edecektir.

dünyadaki suriyeli mültecilerin sayısı

 

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz