Suriye’deki Rus S-400’leri İsrail’e Neden İşlemiyor?

4199

İsrail üç gün önce Suriye’nin Başkenti Şam’da bir binaya füze saldırısı düzenleyerek, Esad’ın yanında savaşan Hizbullah komutanı Samir Kuntar‘ı öldürmüştü. Olaya hakim olmayan çoğu insan bu haberi okuyup hızlıca geçti. Ama sormamız gereken bir soru vardı. Rusya’nın Suriye’ye yerleştirdiği S-400 füze savunma sisteminden bu füze nasıl geçti?

s-400 füzeleri

Daha öncede bu gibi saldırılarda bulunan İsrail, Rusya ile gizli kaplar arkasında görüştüğü ve bazı şartlar altında anlaştığı söyleniyor. Bu söylentinin gerçek olma ihtimali de çok yüksek. Çünkü İsrail füzeleri başka türlü Rus hava savunma sistemlerini geçemez. Esad’ı koruyup kollayan ve en büyük Esad destekçisi örgüt olan Hizbullah’a böyle büyük bir saldırı olurken, Rusya operasyon boyunca sessiz kaldı ve hiçbir tepki göstermedi.

İsrail’in Kuntar suikastı, ABD’nin Hizbullah’a yaptırım kararını imzalamasından hemen sonra geldiğini ise söylemden geçmeyeyim. Samir Kuntar’ın İran ile derin işbirliğinin de olduğunu bir fotoğrafla belirtip konuyu bitireyim.

samir kuntar
Eski İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad ile Samir Kuntar

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

1 Yorum Var

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz