Suriye’de Yabancı Ülkelerin Askeri Üs Haritası(2018)

11775

Şu anda ülkede birçok ayrı grup yer almakla birlikte Türkiye dahil birçok ülkenin askeri de sahadadır. Suriye iç savaşının en güncel ve en ayrıntılı olarak gösterildiği haritada Suriye’deki ABD, Rusya, İran, Fransa ve Türkiye’nin askeri üsleri, örgütlerin kontrol ettiği bölgeler ve ittifak ile yönetilen alanlar Nisan 2018 Suriye son durum haritası üzerinden gösterilmiştir. İşte Suriye’deki askeri üsler haritası;

Yayınlanan haritaya göre Nisan 2018 itibariyle Suriye’de askeri üssü bulunan ülkeler ve üs sayıları aşağıdaki gibidir;

Suriye’deki Askeri Üsler ve Sayıları

TÜRKİYE13 Adet Askeri Üs
ABD 12 Adet Askeri Üs
 FRANSA 1 Adet Askeri Üs
 İRAN 39 Adet Askeri Üs
 RUSYA 9 Adet Askeri Üs

Haritaya göre Suriye’de en çok askeri üssü olan ülke 39 askeri üs ile İran’dır. İran’dan sonra Zeytin Dalı Harekatı ile Afrin’e operasyon düzenleyen Türkiye 13 askeri üs ile Suriye’de en çok askeri üssü olan ikinci ülkedir.

Türkiye, Zeytin Dalı Harekatı öncesinde İran ve Rusya ile varılan mutabakat neticesinde Afrin’in güneyinde yer alan İdlib’in güneybatı ve kuzey bölgelerine gözlem noktaları ile askeri üsler kurmuş, hemen akabinde Zeytin Dalı Harekatı ile Afrin’i terörden arındırmış ve bölgeye askeri üs ve gözlem noktaları kurmuştur. Bir yandan bu operasyonlar devam derken diğer yandan da Türkiye, İdlib’in doğu cephesine çok kritik askeri üs ve gözlem noktaları kurmuştur.

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz