Azerbaycan-Ermenistan Çatışmaları: Neler Oluyor?

1836

12 Temmuz’da Ermenistan ordusu, Tovuz bölgesine topçu atışlarıyla saldırı girişiminde bulundu ancak Azerbaycan ordusunun sert cevabıyla karşılaşınca geri çekilmek zorunda kaldı. Bu saldırıda 3 Azerbaycan askeri şehit düştü, 4 asker yaralandı.

Azerbaycan ordusunun top, havan ve tank ateşiyle gece boyu verdiği karşılık görüntülerini de paylaşan Bakü yönetimi, çatışmaların gece boyunca devam ettiğini ve bir üsteğmenin şehadete ulaştığını belirtti.

Çatışmaların 3. gününde Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı Korgeneral Kerim Veliyev, Ermeni saldırısında şehit sayısının 11’e yükseldiğini açıklarken, şehitler arasında Tümgeneral Polat Haşimov ve Albay Ilgar Mirzayev’in yanı sıra iki binbaşı ve bir üsteğmenin olduğunu bildirdi.

İlk gün 3, ikinci gün 1 ve en son 7 asker ile birlikte toplam 11 Azerbaycan askerinin şehadet haberi ulaştı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, dünya COVID-19 ile uğraşırken Ermenistan’ın provokasyon peşinde olduğunu bildirdi. Öte yandan Ermenistan’ın kayıpları gizlediğinin altını çizdi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Ermenistan aklını başına toplasın. Tüm imkanlarımızla Azerbaycan’ın yanındayız” açıklamasında bulundu.

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz