HÜRJET Kırmızı Beyaz Boya ile İkinci Kez Uçtu

377
Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TUSAŞ) tarafından geliştirilen ve ilk uçuşunu 25 Nisan 2023 tarihinde yapan HÜRJET Jet Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı’nın geniş kullanım alanı ve üstün faydalı yük kapasitesi sayesinde muharebe alanında önemli bir güç unsuru olması planlanıyor. Başlangıçta ”Dijital Kamuflaj” ile boyanarak tanıtılan HÜRJET için ikincil tasarlanan kırmızı-beyaz bir giydirmesi bulunmaktaydı.
Dijital Boyaya Sahip HÜRJET.

Bu giydirme ile birlikte TEKNOFEST 2023’de de görücüye çıkan HÜRJET alanda büyük ilgi toplamış ve ziyaretçileri yanına çekmeyi başarmıştı.

Kırmızı-Beyaz Boya İle HÜRJET

1 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen ”İstikbalin Yüzyılı Tanıtım Programı” için tekrar görücüye çıkan kırmızı-beyaz boyalı HÜRJET bu sefer uçuşunu yaparak ilk uçuşu ile birlikte olmak üzere toplamda iki kere kanatlarını gökyüzü ile birleştirmiş bulundu.

Maliyet ve uçuş harcamaları ile birlikte pazardaki potansiyeli farkeden TUSAŞ bu projeyi başlatmıştır. HÜRJET’in akrotimlerde kullanılmak üzere F-5 ‘lerin ve Jet Tekamül Eğitimi kapsamında kullanılan T-38 ‘lerin yerini alması planlanıyor. TCG Anadolu çok Maksatlı Amfibik Gemi pistinde de kullanılacak olan HÜRJET Jet Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı ‘ndan ilk etapta 40 adet üretilmesi ve 2025 ‘den itibaren Türk Hava Kuvvetleri ‘ne teslim edilmesi planlanıyor.

HÜRJET’in Güncel Teknik Özellikleri ise Şu Şekilde;

Kaynak: Mavi Savunma

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz