SSB Başkanı Demir’den ÖZGÜR İçin Açıklamalar!

642

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Sayın Prof.Dr İsmail Demir bugün saat 16.00’da konuk olduğu A Haber canlı yayınında ÖZGÜR Modernizasyonu’na dair demeçlere yer verdi. 

ÖZGÜR Projesinde Block-40 ve 50’Lerde Çalışmalara Başlandı

2023 yılı içerisinde ilk teslimatı planlanan ÖZGÜR Block-30 Modernizasyonu’nun 18 Mayıs 2023 tarihinde ilk teslimatı gerçekleşmişti.

Savunma Sanayii Başkanı Prof.Dr İsmail Demir, modernizasyon ile birlikte büyük ölçekte yerli aviyonik değişimler geçirecek olan F-16 Block-40 ve 50 uçakları için de çalışmalara başlandığını en yakın zamanda onların da envantere ekleneceğini duyurdu.

Akıllı Mühimmat Kullanımı Önemli

ÖZGÜR
ÖZGÜR’den Fırlatılabilecek Füze Tipleri

Bu tip bir modernizasyonda yalnızca aviyonik ve yapısal gelişimin yeterli olmadığını yerli akıllı mühimmat kullanımının da büyük önem arz ettiğini vurgulayan Demir, akıllı mühimmat kullanımında dikkat edilmesi gereken hususun elektronik harp ortamında mühimmatın stabil kullanımı olduğuna değindi.

Halihazırda yerli mühimmatları ateşleyebilen F-16 uçaklarımız, ÖZGÜR Modernizasyonu ile birlikte ATMACA ve GEZGİN gibi yerli seyir füzelerini de ateşleme kapasitesine erişmiş olacak.

AESA Önce AKINCI’ya

ÖZGÜR Projesi kapsamında ASELSAN tarafından geliştirilen milli AESA Burun Radarı kapsamında henüz bir açıklama yapılmamıştı. Sayın Demir, bugün yaptığı açıklamada halihazırda ÖZGÜR Modernizasyonu kapsamında modernize edilecek F-16 Block-30 uçaklarında AESA radarının bulunmadığını ve henüz kullanıma alınmadığını ancak öncelikle AKINCI TİHA’da kullanılacağını ardından Block-30’lar ile birlikte Block-40 ve 50’lere geleceğini paylaştı.

 

Kaynak: Mavi Savunma

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

1 Yorum Var

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz