IDEF 2023’de İlkler Sergilenecek

183
IDEF

Bu yıl İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 16’ncısı düzenlenecek olan IDEF Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı kapsamında yerli ve yabancı birçok savunma sanayii firması geliştirdiği sistemleri ilk defa sergileyecek. 

YILDIRIM-100 Yönlendirilmiş Kızılötesi Karşı Tedbir Sistemi

IDEF YILDIRIM

ASELSAN tarafından MANPADS ve türevi ısı güdümlü füze tehditlerine karşı geliştirilen YILDIRIM-100 Yönlendirilmiş Kızılötesi Karşı Tedbir Sistemi, ısı güdümlü füzelerin arayıcı başlıklarını lazer ile kör ederek etkisiz hale getirecek.

Bu bağlamda başta helikopter olmak üzere hava araçlarına karşı kullanılan omuzdan atılan ısı güdümlü sistemlere karşı bir tedbir alınmış olacak.

Taşınabilir Elektronik Taarruz Sistemi MERTER

IDEF MERTER

Tek-er kullanımı ile mobilite anlamında öne çıkan aynı zamanda sabit tesis koruma veya el yapımı patlayıcı(EYP)/mayın gibi tuzakların sinyal ile patlatılmasını engelleyecek olan, METEKSAN Savunma tarafından geliştirilen MERTER, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde kullanılan en son teknolojili Taşınabilir Elektronik Taarruz Sistemi olarak IDEF 2023’de ziyaretçileriyle buluşacak.

ÇAKA Uzaktan Komutalı Silah Sistemi

FNSS tarafından geliştirilen, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hem karada hem denizde görev yapabilen ilk ve tek personel taşıyıcı aracı olan ZAHA için özgün olarak geliştirilen ve adını büyük Türk denizcisi ÇAKA Bey’den alan ÇAKA Uzaktan Komutalı Silah Sistemi(UKSS) sınıfının en iyi sistemi olarak IDEF 2023’de sergilenecek.

 

Kaynak: Mavi Savunma

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz