EJDERHA Elektronik Harp Sistemi

485

ASELSAN tarafından geliştirilen ve son teknoloji ile buluşturulan yeni nesil Elektronik Harp Sistemi EJDERHA ilk kez bu yıl 16’ncısı düzenlenen IDEF’23’te tanıtıldı.

Fotoğraf: Mavi Savunma

El Yapımı Patlayıcı Tehditlerine Çözüm

Özellikle el yapımı patlayıcı (EYP)’ lara ve kamikaze insansız sistemlere karşı büyük bir engel olacak olan EJDERHA, yüksek frekansta elektromanyetik sinyaller yayarak elektronik cihazlarda karıştırma ve etkisizleştirme kabiliyetine sahip.

Ahmet Akyol EJDERHA

EJDERHA, Önümüzdeki Dönemde Büyük Bir Güç Çarpanı Olacak

IDEF’23 kapsamında EJDERHA Elektoronik Harp Sistemi’ne de değinen ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol şunları kaydetti:

”Radarlarımızda tespit yapıp karıştırdığımız yöntemler var. Yine bu tip tehditlere karşı ve daha yenilikçi olduğunu düşündüğümüz elektromanyetik sinyallerle bir takım hedefleri etkisiz hale getiren ve ismini de ‘Ejderha’ koyduğumuz yeni bir ürünümüzü ilk defa IDEF’te kullanıcılarımızla buluşturmuş olduk. Hem üs bölgelerimizin korunmasında hem konvoy faaliyetleri yürütülürken yaptığımız intikallerde etraftaki bütün patlayıcılara karşı yeni bir yöntemle, yenilikçi bir yöntemle bir teknoloji geliştirmeyi tamamlamış olduk. Ben önümüzdeki dönem bunun Türk güvenlik güçlerimize önemli bir çarpan etkisi yapacağına eminim”

 

Kaynak: Mavi Savunma, HaberAir

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz