Almanya’nın İsrail Politikası: “Almanya=Soykırım”

108

Belki sizin için hiçbir şey ifade etmeyecek ama bilin…

Uluslararası Adalet Divanı’nın 1948 tarihli Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi’ne göre Güney Afrika, İsrail’in Gazze’de işlediği suçların soykırım suçu olduğunu iddia ederek dava açtı. Almanya da bu davaya “İddialar gerçek dışı” diyerek İsrail lehine taraf oldu. Ukrayna’nın Rusya’ya yönelik açtığı davada da Ukrayna lehine taraf olan Almanya, 20 binden insanı öldüren ve yüz binlerce insanı göçe zorlayan İsrail’in suç işlemediğini savundu.

Aslında 2019 yılında Almanya, “Soykırım dünyanın neresinde olursa olsun hepimizi etkiliyor.” diyerek Gambiya tarafından Myanmar hükümetine karşı Rohingya Müslümanlarına yönelik soykırım gerçekleştirildiğine dair açılan davada Gambiya’yı desteklemişti. Dünyanın neresinde olursa olsun ama İsrail tarafından Filistin’de yapılırsa iş değişir diyen Alman hükümeti, İsrail’in suçlarını dile getirmeyi geçtim, askeri ve ekonomik olarak Tel Aviv yönetimini destekleyerek 20 binden fazla ölen insanın sorumluları arasına girdi. Bir de İsrail’i savunmak için davaya müdahil oldu.

20. yüzyılda soykırım suçu nedeniyle İsrail’e milyarlarca dolar tazminat ödeyen Almanya, aynı yüzyılda Afrika’daki Namibya’da Herero ve Nama halklarına karşı soykırım işlediğini kabul etmesine rağmen tazminat ödemeyi reddetti. Çünkü Afrika halkı tazminatı hak etmiyordu.

“Almanya kötü, Batı öcü” demeyeceğim ama görün. ‘Demokrasi ve insan hakları savunucusu’ olan Almanya, tamamen siyasi ve ekonomik kaygıları nedeniyle İsrail-ABD ikilisine karşı gelemiyor, karşı gelemediği gibi destekleyerek “ben de sizdenim” diyor. Kendisinde adalet terazisini kurma hakkı görenlerin, kendi menfaatleri için bunu kullandığını görün, bilin. Bir milyona yakın Iraklı, Amerikan işgalinde ölürken üç maymunu oynadığını hatırlayın. En önemlisi de uluslararası ilişkilerde adalet ve insan haklarının tamamen çıkarlar doğrultusunda savunulduğunu unutmayın.

Almanya = ?

Çok ağır itham değil mi? Ama bazı gerçekler, ithamların bile başını ezebilecek kadar ağır.

25 Ocak 2024

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz