Suriye İnteraktif Son Durum Haritası

5632

Suriye’de PYD, IŞİD, rejim ve muhaliflerin haritası.. Hangi örgüt nereyi kontrol ediyor? Anlık sürekli güncellenen interaktif Suriye haritası.. 

Esad Rejimi 2016 itibariyle Suriye’nin % 19.8’ini, IŞİD % 40’ını, PKK’nın Suriye kolu PYD % 25’ini ve muhalifler ise Suriye’nin % 15.2’lik kısmını yönetiyor. Şaşırtıcı ama IŞİD’den sonra en fazla alana hakim olan PYD; Esad rejiminden de, hep söylenen muhaliflerden de daha fazla alanı kontrol ediyor. Aşağıdaki harita her an değişen canlı interaktif Suriye son durum haritasıdır.

* Harita güncellendikçe üzerindeki işaretlerle kaynak verilmektedir. Haritadaki değişiklikler birçok kişi tarafından, rejim, muhalif ve PYD kaynaklarından edinilen bilgilerle yapılmaktadır. İnteraktif haritanın hemen altında ‘Tam Ekran’ yazısına tıklayarak haritayı büyütebilirsiniz.

  • Sarı bölge: PYD/PKK
  • Kırmızı bölge: Esad Rejimi
  • Yeşil bölge: Muhalifler(Ahrar’uş Şam, ÖSO vb.)
  • Siyah bölge: IŞİD

[Güncel Irak ve Suriye interaktif haritası için tıklayınız.]


Tam Ekran

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

2 YORUMLAR

  1. interaktif suriye haritanız güncelliğini korumuyor ve yayınladığınız son durum fotoları ile de örtüşmüyor. interaktif harita güncellemelerini yapacak mısınız. yada güncellemeyi sonlandırdınız mı.

    • Sitedeki Mart 2016 Suriye Son Durum Haritası’nı incelerseniz interaktif Suriye haritasının güncel olduğunu görebilirsiniz. Eğer bölgede sürekli el değiştiren yerleri haritada göremediyseniz, toprağın kimin eline geçtiği netlik kazanmadığındandır. Onun dışında harita araştırmacı gazeteciler ve yerel kaynaklardan gelen bilgilerle sürekli güncellenmektedir.

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz