Şam Yakınlarındaki Doğu Guta’da Son Durum Haritası

26933

Suriye’nin başkenti Şam’ın doğusundaki Guta’da son durum..

20 Mayıs 2017: Rusya, İran ve Türkiye’nin anlaşması sonucu ilan edilen ‘güvenli bölge’ diğer adıyla çatışmasızlık bölgeleri arasında yer alan Şam’ın doğusunda Muhaliflerin kontrolündeki Doğu Guta’nın ayrıntılı haritası. Bölgede sırayla İslam Ordusu (Ceyş-ul İslam), ÖSO’ya bağlı El Rahman birlikleri, Ahrar-uş Şam ve El Nusra’nın da içinde bulunduğu Tahrir El Şam örgütleri hakimiyetini sürdürüyor.

29 Aralık 2016: 29 Aralık’ta Suriye ordusu, Suriye’nin başkenti Şam yakınlarındaki Doğu Guta bölgesinde Ceyş el-İslam birliklerine karşı yeni bir itki başlattı.

29 ARALIK 2016 DOĞU GUTA
29 Aralık 2016
30 Ekim 2016 - Duma son durum haritası
30 Ekim 2016 – Duma son durum haritası

Suriye’nin başkenti Şam’ın doğusunda Duma’da rejim güçleri Ocak 2016’dan bugüne birçok bölgeyi(çizgili alan) muhaliflerden ele geçirdi. Rejim güçlerinin ilerleyişi Duma’nın doğu kırsalından şehrinden merkezi yönünde doğru sürüyor. Duma’nın başkentin doğusunda stratejik bir bölgede olması bölgenin önemini daha da arttırıyor. Yıllardır kuşatmanın sürdüğü Duma’da muhaliflerin direnci her geçen gün azalıyor.

Duma (Doğu Guta) nerede?

Duma'nın Suriye'de konumu
Duma’nın Suriye’de konumu

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

4 YORUMLAR

  1. Abi ciddi misiniz ya. Biz bölgede ABD destekli İran askerine bile karşılık vermeye korktuysak adamlar ne yapabilir. O terörist dedikleriniz bir aralar (Rusya ve Deaş yokken) bizim desteğimizle
    Suriyenin yarısına sahipti.

  2. Deee, arkadaş o muhalif dediğin adamlar elimizde patlamış başarısız bir girişimin kalıntılarıdır ve şu an suriye topraklarında operasyon yapan mehmetçiği şehit edenlerdir.

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz