‘IKBY’ye Mesaj’: TSK’dan Habur’da 100 Askeri Araçla Tatbikat

1467

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Irak sınırında bulunan Habur Sınır Kapısı-Silopi bölgesinde askeri tatbikat başlatıldı. Tatbikata çoğunluğu tank olmak üzere 100 askeri araç katılıyor. Bölgeden gelen görüntülerde obüs topları ve 4’lü füze rampaları taşıyan araçların olduğu göze çarptı.

Bu bölgeden yapılan bir askeri tatbikatın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) 25 Eylül’de düzenlemeyi planladığı bağımsızlık referandumu öncesi manidar olduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında IKBY’deki referandumdan dolayı 27 Eylül’de yapılacak Milli Güvenlik Kurulu toplantısının 22 Eylül’e çekildiğini söylemişti. Barzani yönetiminin referandumu bölge ülkelerinden gelen tepkilere ve merkezi Bağdat hükümetinin yasa dışı olarak duyurmasına rağmen ısrarla yapacağını ilan etmesi tartışma konusu olmayı sürdürüyor. Bu tartışmaların devam ettiği şu günlerde bu bölgede tatbikat yapılması Barzani yönetimine mesaj olarak yorumlanıyor.

TSK’nın Silopi/Habur bölgesinde 18 Eylül 2017 tarihli askeri tatbikatından görüntüler:

Silopi-Habur bölgesinde tatbikat başlatıldı, tatbikatla eş zamanlı, sınır bölgesinde terörle mücadele operasyonlarına devam ediliyor.
( Şimal Müldür – Anadolu Ajansı )

Kaynak: StratejikOrtak.com – Fotoğraflar: AA

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

1 Yorum Var

  1. Burada Irak’ın dik duruşuda önemli, İran’ın duruşu da… Gerisi teferruat. Bugün Türkmen Milliyetçiler Partisine Peşmergeler ateş açmış karışıklık çıkartmaya çalışıyor. Türkmen dükkanlarının önlerine Pkklı (Kürt değil – terorist anlamında ) seyyar satıcılar konuşlandırılmış hiçbirvergi vermiyorlar ve saat 18’den sonra kimseye dükkan açtırtmıyorlar. Ekonomik olarak da bir baskı var. Bu kadar sustular sustular ama bir patlarsalar Kuzey Suriye ve Kuzey Irak’da o haritaları mezara gömerler… Allah doğru insanlara , hain olmayanlara, adalet sahibi olanlara, sevgi besleyenlere güç kuvvet versin inşallah… Bunca yıl ülkem ve ecdadımız herkese kapısını açtı, Kırım’dan Tatar Türklerine, Kafkasya’dan Gürcülere, Çerkezlere, Abhazalara,Çeçenlere, Polonyalılara, Arnavutlara, Kosovalılara, Boşnaklara, Bulgarlara, İranlılara, Iraklı Kürtlere, Türkmenlere, Araplara, Suriyeli Araplara, Yezidilere, Türkmenlere, Kürtlere, Kıbrıs Türklerine, Azerbaycan Türklerine, Orta Asyalı Türklere (Kazak, Kırgız, Özbek, Türkmen, Tacik) , Çinli Türkmenlere, Afganlara, Libyalı , Somalili, ve bir çok Afrikalıya… Bu memleket ne olursan ol gel demiş. Bosna Hersek’te katliam olmuş yardım etmiş, Somalide katliam olmuş yardım etmiş, Suriye’de savaş çıkmış yardım etmiş, Irak’ta savaş çıkmış yardım etmiş. Eşkiyalar devleti rehin almış yardım etmiş. Hep dost eli uzatmış bir ülkeye karşı bütün dünyanın yok soy kırım yaptınız yok sömürgeci lafları çok haksızca. Sınırına tıpkı doğuda Azerbaycan ile bizim aramıza nasıl Ermenistanı sıkıştırıp bir duvar çektilerse , güneyimize de Amerikan –
    İsrail kuklası başka bir devlet sıkıştırılmaya çalıştırılmasına umarım izin vermeyecetirler.

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz