Kuzey Irak’taki PKK Kamplarının Haritası ve Kokozer Dağı

8656

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’taki operasyonları sürüyor.

4 askerin şehit olması sonrasında başlayan Kuzey Irak’taki Zap bölgesine yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Türk askerinin karadan, savaş uçakları ve insansız hava araçlarının havadan destek verdiği operasyonlarda 50’den fazla teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

TSK, 2008’den bu yana ilk kez Kuzey Irak’a operasyon düzelendi. Irak güvenlik güçlerinin Kerkük’e düzenlediği harekat ile aynı tarihte (16 Ekim gecesi) başlayan operasyonda Bolu Komando Tugayı’na bağlı TİM’ler görev alıyor.

Kokozer Dağı’na Türk bayrağı dikildi

Zap operasyonu kapsamında teröristlerden temizlenen Kokozer Dağı’na Türk bayrağı dikildi. Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, operasyonun çok zor şartlar altında düzenlendiğini belirterek, “İlk gün 87 el yapımı patlayıcının (EYP) imha edildi. Bayrağın dikildiği güne kadar bu sayı 500’ü buldu.” ifadelerini kullandı.

Kuzey Irak’taki PKK Kampları

Nurs Studies adlı grubun yayınladığı haritaya göre Kuzey Irak’taki PKK kampları, Türk askerinin giriş yaptığı (Zap bölgesi-Kokozer Dağı) alan ve hangi bölgenin kimin kontrolünde olduğu gösterilmiş.

Kuzey Irak’taki PKK kampları ve Kokozer Dağı

Kaynak: StratejikOrtak.com

PKK’ya Suikast Düzenleyen Örgüt: Kıyam Hareketi

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

1 Yorum Var

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz