Home KÖŞE YAZILARI Fransa’da Cezayir Asıllı Nael’in Ölümü ve Arkaplan

Fransa’da Cezayir Asıllı Nael’in Ölümü ve Arkaplan

80

Fransa’yı yerle bir eden gösterilerin arka planı…

Her şey bayram arefesinin olduğu 27 Haziran’da başladı. Motosikletli Fransız polisi, 17 yaşındaki Cezayir asıllı Nael’in aracını durdurdu. Çete bağlantısı, uyuşturucu veya herhangi bir suç kaydı bulunmayan genç Nael, iddiaya göre polislerin silah kabzasına maruz kaldı. Bunun üzerine panikleyen genç, polisin dur ihtarına uymayarak aracını hızlı sürerken polisin açtığı ateş sonucu öldü. Tıpkı ABD’de siyahi George Floyd olayları gibi başlayan protestolar, Fransa’yı yangın yerine çevirdi. Mağazalar yağmalanıyor, polis merkezleri basılıyor. Hatta devlet otoritesinin en kötü hali ile karşılaşılıyor ve göstericiler polisleri kelepçeliyor.

6 milyondan fazla Müslümanın yaşadığı Fransa, Avrupa’da Müslüman nüfusun yaşadığı en büyük ülkelerden. 67 milyonluk nüfusun yüzde 10’undan fazlası Müslüman, toplam nüfusun yüzde 20’ye yakın bir kısmı da farklı etnik ve dine mensup kişilerden oluşuyor. Bu gerçeğe rağmen Fransa Cumhuriyeti, ülke topraklarında herhangi bir ulusal azınlığın bulunmadığını, daha doğrusu hiçbir ulusal azınlığın resmi olarak tanınmadığını deklare eder. Ana dilde eğitim ve özerkliğe kadar ilerleyebilecek temele sahip olan “Avrupa Konseyi Ulusal Azınlıkların Korunması Çerçeve Sözleşmesi”, “bu sözleşme Fransa’yı böler” denilerek Fransa tarafından reddedilmiştir. Hatta bu sözleşmeyi imzalamayan tek AB üyesi ülke de Fransa’dır.

Son olaylarda da görüldüğü gibi Fransa’daki mülteci ve etnik grupların yarattığı tehdit, çok tehlikeli boyutlarda. Bunun önünü almaları da imkansız hale geldi çünkü kendi vatandaşları. Demografinin değişiminin getirdiği en basit örneklerden. Olayları görünce sizin gibi benim de aklıma kendi ülkemiz geldi. Yaklaşık 85 milyon nüfusun 10 milyondan fazlası yabancı ve tehlike her geçen gün daha da büyüyor.

Ümit Özdağ’ın konuyla ilgili haklı ve gerçekçi açıklamasıyla yazıyı bitireyim: “Fransa’da yaşananlar Türkiye’de yaşanacakların habercisi. Türkiye’de hadiseler çıkarsa Fransa’daki hadiseler bizdekinin yanında çocuk oyuncağı kalır. Çünkü terör örgütleri Fransa’da silahlı bir altyapıya sahip değil. Ama Türkiye’de IŞID’inden El Kaide’sine hepsinin silahlı altyapıları var.”

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

İlk Yorumu Sen Yap!

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Please enter your name here