’10 Bin Peşmerge PKK’ya karşı Suriye’ye Giriyor’

3555

2012 yılında Barzani desteğiyle kurulan Roj Peşmergeleri, ilk önce muhalifler çatısı altında rejime karşı savaşacağı belirtilirken, daha sonra PYD’nin ülkeye sokmamasından dolayu Suriye’nin kuzeyine geçiş yapamadı. PYD, peşmergelerin Rojava’ya girmesi halinde savaş çıkacağını duyurmuştu ki, Suriye’de yaşanmayan çatışma Şengal Hanesur(Sincar‘a bağlı köy)’da yaşandı.

Rûdaw’a konuşan Roj Peşmerge Birliği Genel Komutanı Şervan Derki, “6 bin Roj Peşmergesinin 3 bini, Rojava(Suriye’nin kuzeyi) sınırında  80 kilometrelik alan boyunca konuşlanmış durumda” dedi.

ABD’nin resmi bir şekilde hazırlanıp Rojava’ya geçmelerini istediğini iddia eden Derki, bu duruma PKK ve YPG’nin karşı çıktığını belirtti. PKK’nın peşmergeleri istememesinin sebepleri arasında büyük güçler olduğunu da ifade eden Derki, “İran ve Suriye bunu istemedi, PKK’da engel oldu” şeklinde konuştu.

Sayıları 6 bin olan Roj peşmergelerinin 3 binin Şengal çevresinde konuşlandığını belirtti. Şervan Derki, hedeflerinin 10 bin peşmerge sayısına ulaşmak olduğunu söyledi.

 

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz