Avrupa Birliği Ülkelerindeki Müslümanların Haritası

4971

‘Gölge CIA’ olarak gösterilen Strafor tarafından 2012 verilerine göre hazırlanan Avrupa Birliği (AB) ülkelerindeki Müslümanların nüfus üzerindeki yoğunluğunun gösterildiği bu haritada en fazla Müslüman yoğunluğu Kıbrıs’ta görülüyor. Çünkü Kuzey Kıbrıs’ta sayılıyor.

Kıbrıs’tan sonra Türklerin yoğun olarak yaşadığı Bulgaristan’da Müslümanların ağırlığı hissedilirken, en az Müslüman yoğunluğunun Doğu Avrupa ülkelerinde ve Baltıklarda yer aldığı görülüyor.

Avrupa Birliği ülkeleri Müslüman haritası

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

5 YORUMLAR

  1. Ali dedikleriyin herbirine katılıyorum ve hemfikirim…… Özümüz insandır ve insanlığa sarilmamız lazım…… Kayıtsız şartsız din, dil, ırk, cinsiyet farkı olmadan…. İnsanı insan olduğu için sevmeli….. Yüce Yaratanın tecellisi vardır İnsanın cemalinde…….Hele hele bu zamanda -hiç bir kimseyi ötekileştirmeden- biribirimize sıkı sıkı sarılmamız lazım….. insan sıfatıyla görünen Yaratıklar’a aramıza nifak sokmaya fırsat vermeyelim…… Herkesi saygılarımla selamlıyorum….

  2. hırvatistanda ab üyesi ama burda belirtilmemiş.
    allah sayılarını artırsın, daha fazla göçmenin gitmesi gerekiyor.
    özellikle türk halkı avrupaya göç etmeli ki orada hem müslümanların oranı artsın hemde dini yaycak insanlar olsun

      • Farklı inançlar, farklı kültürler bu dünyanın zenginliği… Bize islam, dos doğru insan olup, özü sözü bir, helali-haramı bilen, şükretmeyi bilen, kıymet bilen, emanete hıyanet etmeyen, hak-hukuk bilen, yalandan, hırsızlıktan, hasetten, gıybetten, düşmanlıktan, hainlikten uzak, yardımlaşan, birbirine saygı gösteren, birbirine dostluk gösteren, birbiri seven kişiler olalım, karşılıksız iyilik yapabilen kişiler olalım diye gelmiştir. Bunların hepsi güzel şeyler…

        Müslümanlığın özeti bu… Kuran’da bunu emrediyor…!!! Niye namaz kılmıyon saldır, niye oruç tutmuyon saldır bu böyle yapılmaz… İnsanlara örnek insan olursan müslümanlığı sevdirirsin… Biz Balkanlara dervişler gönderdik bu insanlar orada gönül fethi yaparak müslümanlığa razı geldiler, Müslüman olmayan bizimle yaşayanlar bizden zarar gelmeyeceğini bildikleri için, adaletli olduğumuz için, insana insan muamelesi yaptığımız için bizimle yaşamak istediler.

        Fakat tarikatlara katılıp biz cennete en ön sırada girenlerden olacağız gel abi bizim sohbetlere gibi, ya şu Mahmud hocamız Allah’la haşaa birebir irtibat halinde, Yok 32 kere Fatiha okursan çocuğun olur, 25 kere de üzerine Ayet’el Kursi okursan arabanda olur diyen cahiller, zemzem içelim günahlarımız silinir diyip sonra aq ağzından düşmeyen, kardeşinin rızkında gözü olan, öz kızının, öz bacısının namusunda gözü olan şerefsizler, oruçluyken çıkıp off şu karıya bak diyen, oruç tutmayanlara saldıran kişiliksiz insanların kimliğinde müslüman yazması veya müslümanlığı anlayamamış insanlar olması, beldesinde fakir fukara doluyken belediye başkanınız olarak passatamı bineyim diyen hakkaniyet bilemeyen mal, mülk ve makam meraklısı adamlar/kadınlar , namaz kılmayan hayvandır diyip insanları dinden uzaklaştıranlar , bir kereden birşey olmaz diyen insanlar, ıyy sen Kürtsün ben Türküm senden üstünüm diyenler müslümanlığa gölge düşürüyor. Bu ülkede öğretmenler, hocalar, hacılar, bacılar, gardaşlar, siyasetçiler, askerler, polisler, hekimler, hakimler, savcılar, avukatlar, işçiler, esnaflar kim varsa herkes başını öne eğip düşünmeli…
        Biz nasıl insanız!!! Biz nasıl müslümanız!!! Biz nasıl bu hale geldik değil biz nasıl özümüze dönmeliyiz demelidir!!!

        Bu bahsettiğim öz, fikren özdür…

        Bize ait değerlerle, çağa uygun, başkalarının değil kendi alışkanlıklarımızla, İngiliz-Amerikan değil kendi kültürümüzle, farklılıklarımızı gözetmeksizin, kardeşçe bir arada, birbirimize saygı ve sevgi göstererek, bayrağımıza sıkı sıkı sarılarak yaşayabileceğimiz bir ülke neden olamayalım…

        • Ali dedikleriyin herbirine katılıyorum ve hemfikirim…… Özümüz insandır ve insanlığa sarilmamız lazım…… Kayıtsız şartsız din, dil, ırk, cinsiyet farkı olmadan…. İnsanı insan olduğu için sevmeli….. Yüce Yaratanın tecellisi vardır İnsanın cemalinde…….Hele hele bu zamanda -hiç bir kimseyi ötekileştirmeden- biribirimize sıkı sıkı sarılmamız lazım….. insan sıfatıyla görünen Yaratıklar’a aramıza nifak sokmaya fırsat vermeyelim…… Herkesi saygılarımla selamlıyorum….

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz