Stratejik Sözlük: Türkiye’nin İlk Uluslararası İlişkiler Sözlüğü

1262

2015 yılında kurulan ve 2016 yılında StratejikOrtak.com adıyla yayın hayatına başlayan sitemiz, uluslararası ilişkileri dikkatle takip edip analiz edebilen takipçilerine platform olmayı amaçlayan ve herhangi bir kurum ve kuruluş tarafından fonlanmayan, tamamen gönüllerden oluşan bir ekibi bünyesinde barındırmaktadır. Kuruluş hedeflerinde dış politikanın yorumlanması olsa da zamanla bu hedeflere çatışma bölgelerindeki gelişmeler de dahil edilmiş ve dünyada yaşanan olaylar bu yönde de takip edilmeye başlanmıştır.

Yaklaşık üç yıldır Suriye, Irak, Ukrayna, Yemen, Afganistan ve Libya‘da yaşanan çatışmaları ve değişen haritaları güvenilir kaynaklardan edinilen haritalar ve bilgilerle sizlere sunmaya çalıştık. Kalemine güvenen yorumcuların yazılarını bize göndermesini, böylece düşüncelerini binlerce kişiye ulaştırmayı arzuladık ki öyle de oldu. Sitemizin günlük ziyaretçisi her geçen gün arttı ve sosyal medya hesaplarımız git gide büyüdü. Fakat biz hiçbir zaman kendimizi araştırma merkezi olma gayesinin içerisine sokmadık. Biz, ülkemizde eksikliğini hissettiğimiz medyamızın iki satır haber ile geçtiği gelişmeleri sizlere duyurmak istedik. Bunun için de sizlerden gelen talepleri her zaman değerlendirdik. Şunu fark ettik ki ziyaretçilerimiz kendilerini rahat bir şekilde ifade edebilecek bir platform arıyor.

Bazı ziyaretçilerimizin düşüncelerini akademik makalelerin ağırlığında kaybetmek istemediğini, bazı ziyaretçilerimizin de makale yazacak zamanı olmadığını gördük. Sosyal medya hesaplarımızdan sizlere bir soru yönelttik.

Sizlerin isteği ‘sözlük’ oldu. Biz de ekibimizle planlamalarımız yaptık ve işe koyulduk. Böylece Türkiye’nin ilk uluslararası ilişkiler sözlüğü stratejiksozluk.com‘u kurduk.

Dış politika, çatışma bölgeleri ve haritaların paylaşıldığı, uluslararası ilişkiler takipçilerinin özgürce paylaşım yaptığı sözlüğümüzün üye sayısı üç gün içerisinde 400’ü geçti.

Kendinizi daha iyi ifade edebilmek, seviyeli tartışmalar ile uluslararası ilişkileri daha iyi analiz etmek için siz de buradan üye olabilirsiniz.

Not: Bir ay boyunca üyelik herkese açık olacak. Daha sonra kaliteyi kaybetmemek adına üyeliği kapatacağız ve ara dönemlerde üye alımı gerçekleştireceğiz.

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz