Satın Alınan Adolf Hitler’in Evi Karakol Oluyor

507

Avusturya hükümeti, Almanya sınırına yakın Braunau am Inn kentinde yer alan Adolf Hitler’in doğduğu ve üç yaşına kadar yaşadığı evi kamulaştırarak karakol binası yapmaya karar verdi. Özel bir aileye ait olan evin karakola dönüştürülmesi kararının arkasında, aşırı sağcı Neonazilerin evi mabede dönüştürmesine engel olmak olduğu bildirildi.

Irkçı hükümet yetkilileri ile gündeme gelen Avusturya’da İçişleri Bakanı Wolfgang Peschorn, “Bu binanın polise tesis edilmesi, bu mekanın asla Naziler için anma yeri olmayacağının göstergesidir” diye konuştu. Birçok kez faşizm karşıtı gruplar evin önünde eylem düzenlerken, aşırı sağcılar da evin yakınlarına gelerek Hitler’i anıyordu.

Avusturya İçişleri Bakanı Wolfgang Peschorn

On yıllardır 3 katlı ev konusunda tartışmalar devam ediyordu.

1972 yılında evi devlet kiralayarak engelli çocuklar için bir merkez haline getirdi. Tadilat yapmak isteyen hükümete karşı gelen ev sahibi Gerlinde Pommer nedeniyle bina 2011’den bu yana boştu.

Adolf Hitler’in Avusturya’da doğduğu evin, Hitler dönemindeki fotoğrafı.

Son olarak 2017’de Avusturya Anayasa Mahkemesi, Hitler’in doğduğu evin devlet tarafından kamulaştırılmasına izin veren yasayı onayladı.

Hükümet, karakol için önümüzdeki yıl Avrupa Birliği genelinde bir mimari proje yarışması düzenleyecek.

Avusturya hükümetinin, evini satmak istemeyen mülk sahibi Pommer ailesine kamulaştırma kararı sonrası 810 bin Euro tazminat ödeyeceği belirtildi.

[irp posts=”10693″ name=”Berlin Savaşı ve Hitler’in Ölümü”]

[irp posts=”14020″ name=”Pek Bilinmeyen Hitler’in Irak Operasyonu”]

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz