IDEF’23 RÖPORTAJ: FNSS/Özgen Gönenç

287

FNSS, yeni Zırhlı araçlarını IDEF’23 kapsamında katılımcılar ile buluşturdu. KAPLAN Hybrid, ZAHA, PARS İZCİ 8×8 ve Kaplan Hafif Tank gibi platformlar IDEF’23 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda sergilendi.

PARS İZCİ 8X8 Yerlilik Oranı En Yüksek Araç

4×4 platformu da bulunan PARS’ın 8×8 platformunu hepimiz ilk defa IDEF2023’de gördük. Roketsan tarafından BURÇ Yakın Hava Savunma Sistemi’nin de platformu olan PARS İZCİ 8×8, halihazırda Türk Kara Kuvvetleri tarafından kullanılan yerlilik oranı en yüksek Zırhlı araç olarak öne çıkıyor.

30mm kuleden, 12.7mm makineli tüfeğe ve savunma sistemleri entegrasyonuna kadar sağladığı uyumluluk ve mobilite ile birlikte PARS İZCİ 8×8, ihracat potansiyeli yüksek ve harekat sahasında büyük bir güç çarpan olan bir Zırhlı araç.

Kaplan Hafif Tank için Türk Silahlı Kuvvetleri ile Görüşme Aşamasındayız

Gönenç, Kaplan Hafif Tank projesine dair şu açıklamalarda bulundu: “105mm top namlusu kullanan Kaplan Hafif Tank kapsamında Endonezya ile ihracat anlaşmamız olmuştu. İnşallah bu dönemde onu da envanterimize vermeyi düşünüyoruz ve şuanda görüşme aşamasındayız”

PARS İZCİ 8×8, Sene Sonunda Envanterde

İlk defa #IDEF2023’te sergilenen araçlardan biri olan PARS 8×8’e dair Gönenç şu şekilde devam etti: “PARS İZCİ 8×8’in kalifikasyon testleri tamamlanmak üzere ve aracı Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine için sene sonuna doğru teslimatlara başlayacağız”

Kaplan Hybrid, Sessiz ve Güçlü

Lansmanı ilk defa #IDEF2023’de gerçekleştirilen Kaplan Hybrid Zırhlı Araç ile birlikte FNSS önümüzdeki süreçlerde 40, 50 e 60 ton (Ana Muharebe Tankı) sınıfında da Hybrid çözümleri hedefliyor.

Kaplan Hybrid Zırhlı Araç için ise Gönenç, şu ifadeleri kaydetti: “Yeni dünyada Hybrid güç gruplarının envantere gireceğini tahmin ediyoruz. Hybrid güç grubu yeni projelerin haricinde modernizasyon projelerinde de kullanılabilir”

Kaynak: Mavi Savunma

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz