IDEF’23 Röportaj: Otokar/Fahrettin Durduran

264

OTOKAR, bu yıl 16’ncısı düzenlenen IDEF Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı içerisinde ALPAR, ARMA I, ARMA II, Cobra II TTZA gibi birçok platformu ziyaretçileriyle bir araya getirdi.

Otokar Çok Tekerlekli Askeri Zırhlı Araçlar Uzmanı Fahrettin Durduran, lansmanı bu yıl düzenlenen ARMA II Zırhlı Aracına dair teknik bigileri Mavi Savunma ekibi ile paylaştı. 

ARMA II
Görsel Kaynak: Mavi Savunma

Sınıfının En Yüksek Koruma Seviyesine Sahip

”Arma II 40 ton taşıma kapasitesine sahip ve ayrıca aracımız sınıfının en yüksek koruma seviyesini sağlıyor. Araç bu korumayı sağlarken aynı zamanda yüksek kalibreli silah entegrasyonlarına da müsaade ediyor. ARMA II’ye 7.62mm’den 120mm’ye kadar silah entegrasyonu yapılabiliyor”

ARMA II
Görsel Kaynak: Mavi Savunma

Yerli Motor ve Yerli Süspansiyon

”Aracın birisi yerli olmak üzere iki adet motor seçeneği bulunmakta. 720 beygirlik bir güç paketimiz bulunmakta. Çift hızlı şanzıman ile birlikte aracımız bütün akslardan direksiyonlama kabiliyetine sahip. Kendi tasarımımız olan ve geliştirmesini kendimizin yaptığı tam bağımsız süspansiyon sistemi bulunmakta. Bu sayede araç, farklı coğrafyalarda üstün mobilite performansı sağlıyor”

Uzun Süreli Harekatlarda Avantajlar

”Dar alanlarda manevra kabiliyetini arttırmak amaçlı kuş bakışı görüş sistemi mevcut ve buna ilave olarak KBRN elektrikli klima ile yardımcı güç grubumuz bulunmakta. Yardımcı güç grubumuz, uzun süreli harekat alanlarında ana motoru çalıştırmadan, aracın kule dahil bütün alt sistemlerini çalıştırabilecek kapasitede. Yerlilik oranımız ise ilk ARMA aracımıza göre daha yüksek”

 

Kaynak: Mavi Savunma

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz