İsrail İhlallerinin Sonu Gelmiyor

803
Kendilerini sadece Ortadoğu‘dan değil bütün dünyanın nizamından sorumlu gören siyonist İsrail devleti ezan sesinin rahatsızlık verdiği gerekçesiyle 23:00 ile 07:00 saatleri arasında ezan okunmasını yasaklayan yasa tasarısını onayladı!
İsrail’in konumu
Ezan okunmasının yasaklanmasını öngören tasarının, yürürlüğe girmesi icin Knesset’te üç farklı oturumda görüşülerek oylanması gerekiyor. Daha oncede birkaç kez gündeme gelen ancak oylamaya sunulmayan tasarı bu kez yasama komisyonu tarafından onaylanarak Knesset’e sevk edilme aşamasına geldi.
İnsan hakları savunucusu Filistin’in Araplara ait olduğunu hatırlatan ve ülkede “Araplara karşı bir yahudi üstünlüğü kurmanın doğru ve insani olmayacağını ileri sürmüş Gandi ‘ye karşı Yahudi filozof Buber söyle cevap vermişti: “Biz onlarlı sürüp çıkarmak değil onlarla beraber yasamak istiyoruz …”
Tedrici olarak İsrail’in Filistin’i işgali
Tabi emperyalist zihniyetin en masumane cevabı kabul edebiliriz, bu cümleyi. Şu anda da onları sürüp çıkartmak yerine, inançlarını yaşamaya engel olarak, beraberce yaşama anlayışlarını net bir şekilde gözlemliyoruz.
UpFront isimli programda açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump; “iki devletli çözümün hedef olmadığını” söylemesinin ardından İsrail eğitim bakanı Naftali Bennett’in görüntülü konferans yöntemi ile bağlandığı programda Trump’ın bu sözlerine “Filistin devletinin ömrü sona erdi” diyerek zaten Filistin’in  İsrail’e ait olduğuna inandıkları bu topraklarda iki devletli çözümü bitirdiklerine inandıklarını ifade eden bu sözleri sarfetti.
Bakan sözlerine siyonist ideolojinin dayanağı olan “tanrısal hak” kavramı ile Filistin toprağında yaşayan insanların haklarına ve inançlarına müdahaleyi kendilerine hak gördüklerini “eğer bizim topraklarımızın bize ait olmadığını iddia ediyorsanız İncil’i değiştirmelisiniz “ sözleri ile bize bir kez daha kanıtlamış oldu.
Bu sözleri dünya önünde sarfetmekten çekinmeyen işgal devleti İsrail’e cevap olarak dünya Müslümanları ve Filistin halkı ezan sesinin semalardaki yankısının gürültüye sebep olması ve rahatsızlık duymaları sebebiyle ortaya attıkları yasa tasarısını tartışırken bizde asıl gürültünün işgal askerlerinin silah ve ayak sesinden kaynaklandığını ve rahatsızlığımızı belirtmeden edemeyiz.

                                                                                                                   

Aylin Tasasız*


*StratejikOrtak.com misafir yazar.

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz