ABD Suriye’yi Bölmeye Çalışıyor

2266

Suriyeli Baas Partisi yetkilisi Halef El Muftah, ABD’nin Rakka operasyonunu, ‘Suriye’yi bölme planını gerçekleştirmeye yönelik’ bir araç olarak kullandığını iddia etti.

Muftah, ABD’nin Suriye’de terörle mücadele etmediğini savundu.

‘AMAÇ ORTADOĞU’NUN SINIRLARINI DEĞİŞTİRMEK’

Nisan Son durum haritası

Muftah, şöyle konuştu: “ABD öncülüğündeki koalisyon, Suriye’de terörle mücadele etmiyor. Koalisyonun amacı, Ortadoğu’daki sınırları değiştirmek, Suriye’nin toprak bütünlüğüne son vererek federal bölgeler kurmak.”

‘FIRAT’IN DOĞUSUNDA DURUM, BASINA YANSIYANDAN FARKLI’

ABD’li terörle mücadele görüntüsü oluşturduğunu, bunun medyada geniş yer bulduğunu da kaydeden Muftah, ancak Fırat’ın doğusunda durumun basında anlatıldığı gibi olmadığını da vurguladı.

AHMED: KOALİSYON GÜÇLERİ İŞGALCİ DURUMUNA DÜŞER

Suriye Stratejik Sorunlar Akademisi öğretim üyesi Ali Ahmed de, terörle mücadeleye yönelik harcanan çabaların aslında Suriye’yi bölme amacı taşıdığını kaydetti.

Koalisyonun Rakka’yı özgürleştirebileceğini, fakat Suriye ordusu ile koordinasyon içinde hareket edilmemesi durumunda işgalci durumuna düşeceğini de belirten Ahmed, “Ancak koalisyon güçleri koordinasyona ihtiyaç duymuyor. Zira ABD’liler, bütün dünyada kendi politikalarını uygulamak istiyor” dedi.

Kaynak: Sputnik

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz