Venezuela Sokakta: Başkan Maduro Sert Önlemler Almaya Devam Ediyor

710

Venezuela’da muhalefet yanlısı yüz binlerce kişi sokaklara döküldü. Yaşananları darbe olarak niteleyen Devlet Başkanı Venezuela Nicolas Maduro, 2008’de Chavez’in rejimi koruması için kurduğu Bolivarci milislerin 100 bin olan sayısını 500 bine çıkaracağını açıkladı.

Güney Amerika ülkesi Venezuela’da ülke genelinde gerginlik had safhada. Venezuela Yüksek Mahkemesi, iki hafta önce Kongrenin yetkilerinin elinden alınması yönünde karar almış, ardından ülke çapında hükümet karşıtı büyük gösteriler patlak vermişti. 6 kişinin hayatını kaybettiği protestolarda 17 kişi yaralanmıştı.

MUHALİF LİDERE SİYASİ YASAK

Yaşanan olayların ardından mahkeme, 1 Nisan’da kararını geri çektiğini açıklamıştı. Öte yandan muhalif lider Henrique Capriles’e 15 yıl devlet başkanlığı seçimlerine katılmama cezası verilmesi olayların büyümesine neden olmuştu.

Muhalefet lideri

DEVLET BAŞKANI ABD’Yİ SUÇLADI

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkesinde devam eden hükumet karşıtı gösterilerden Amerika Birleşik Devletleri’ni sorumlu tuttu. Washington’ı kendilerine karşı darbe hazırlığında olmakla suçlayan Maduro, muhalifler tarafından düzenlenecek dev eylem öncesi güvenlik güçlerinin görev başında olacağını söyledi.

MADURO: DARBE KALKIŞMASI İLAN EDİLDİ

Kabinesine mensup bakanlarla birlikte televizyonda canlı yayında konuşan Nicolas Maduro, “ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklama ile Venezuela’da bu akşam saat 9’u 10 gece darbe kalkışması ilan edildi” ifadelerini kullandı. Maduro ayrıca, Bolivar Devrimi milislerinin sayısının 100 binden 500 bine çıkarılmasına yönelik planı onayladığını açıkladı.

ONBİNLERCE GÖSTERİCİ SOKAKLARA ÇIKTI

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu protesto eden muhalifler ülke çapında ‘Tüm protestoların anası’ olarak adlandırılan dev protesto gösterileri düzenledi. Binlerce gösterici sokaklarda güvenlik güçleriyle çatıştı. Olaylarda ölü ya da yaralı sayısına dair henüz bir bilgi gelmedi.

 

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

1 Yorum Var

  1. 2002 venezuella askeri darbe yazın.hugo chavez i araştırın.Bir edinim elde edin.Sonra bu gösterilerin konuyla bir alakası olabilirmi bir düşünün.Ordanda bir edinim elde edin.Size iki argüman vereyim 1 Tarih tekerürden ibaret(ibret alınsaydı şayet eder miydi?) 2.Ham petrol rezervi olarak dünyada 1.ülke kim bir bakınız.

    Tüüüüümmmm bu degerlendirmeler edinimler sonucu başkan maduro yerine kendinizi koyun ve bir şeyler söyleyin ekseri olarak Suriye iç savaşı,Irak işgali Libya iç savaşı yemendeki olaylar Mısır darbesi v.s .vs bir çıkarımlar elde etmeye çalışın bakalım.

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz