Google SEO ilişkisi

273

SEO, sanal dünya kullanıcılarının tanınmasını amaçladığı için arama motoru hedefli çalışan bir sistemi vardır. Dünya üstünde en fazla kullanım gören arama motoru da Google olduğu için arlarındaki münasebet oldukça fazladır. İlişkileri de doğru orantılı olarak seyreder. Google yapısına ne kadar uygun olursa o kadar tanınmadan hareketle SEO, vazgeçilemez bir araçtır.

Dünyanın En Büyük Arama Motoru

Sanal dünya kullanıcılarının nerede ise yüzde doksanı arama motoru olarak Google kullanıyor. Durum böylece olunca da en büyük firmalardan tutun küçük çaplı işler yapan webmasterlere kadar herkes, Google odaklı SEO çalışmalar yapıyor. Zira bu piyasaya yön veren hiç şüphesiz ki Google’dır.

İnternet Sitesinin İlk Sırası

Sadece Google ve SEO ilişkisi temel taban alınarak internet sitesinin en ön plana çıkmasını temin etme düşünce yetersiz kalıyor. Asıl dikkat edilmesi gereken sanal dünyadaki internet sitenize gelecek misafirlerin hedef alınması olmalıdır. İnternet sitesi bir vitrin özelliği taşıyor. Bu vitrin ne kadar cazip hale getirilir ise o kadar ziyaretçi çekecektir. Ne kadar ziyaretçi gelir ise o kadar da Google tarafından ön plana çıkarılacaktır. Ziyaretçiyi tek başına ne Google ne de SEO internet sitesine çekmektedir. İlk etapta bu belki önemli gibi dursa da sonrası ziyaretlerin ayağının alışmasını temin etmek internet sitesinin SEO çalışmaları ile alakalıdır. Gelmek ya da getirmek ne kadar önemli ise orada tutmak ve aşina etmek de o kadar önemlidir. (Bknz: SEO Nedir?)

Google SEO İşbirliği

SEO’nun amacı Google arama motorunda ilk sıralara çıkılmasını temin etmektir. Google ile SEO kavramı arasında ki ilişkiye değinecek olursak, Google web sitelerinin ziyaretçi odaklı olup olmadığı ile ilgilenir. Bu arama motoru için önemli olan, web sitesine giren ziyaretçi girdiği o sitede aradığını bulabiliyor mu? Ne kadar süre o sitede kalıyor? Tabi bir de hangi siteler bu siteye referans oluyor(backlink) var ki bu da SEO için çok büyük önem arz ediyor. Sonuç olarak Google her gün milyonlarca kişiye ev sahipliği yapan büyük bir arama motorudur ve web siteleri de SEO çalışmalarını Google odaklı yapmak zorunda kalmaktadır.

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz