ÖZGÜR Modernizasyonunda İlk Teslimat!

205

Bu yıl içerisinde teslimatı planlanan F-16 Block-30 uçaklarının aviyonik gelişimi için başlatılan ÖZGÜR modernizasyonu kapsamında ilk teslimat bugün gerçekleşti.

Savunma Sanayii Başkanı Prof.Dr İsmail Demir bugün yaptığı açıklamada:

”Savunma sanayiimizin yerli ve milli sistemlerle ÖZGÜR’leştirdiği ilk F-16’larımızı teslim ettik. Bundan sonra F-16’larımız çok daha ileri kabiliyetlere sahip, modernize olmuş şekilde Hava Kuvvetlerimizin hizmetine devam edecek. Türkiye Yüzyılı’na armağan olsun” dedi.

ASELSAN’dan MURAD Milli AESA Radarı

F-16
ASELSAN MURAD AESA Radarı

Türk Hava Kuvvetleri envanterinde bulunan F-16’lara yerli alternatif çözüm kapsamında ASELSAN tarafından geliştirilen MURAD Milli AESA radarı entegrasyonunun yapılması planlanıyor. Bu bağlamda gelecek dönemde artık Block-40 ve 50 model F-16’larımızda AESA radarı da yer alacak.

ÖZGÜR, ATMACA ve GEZGİN Kullanabilecek!

F-16
ÖZGÜR’den Fırlatılabilecek Füze Tipleri

Savunma Sanayii Başkanı Sayın Prof.Dr İsmail Demir tarafından paylaşılan videoda bir görsel dikkat çekti. Paylaşılan bu görsele göre ROKETSAN tarafından geliştirilen ATMACA Gemisavar Füzesi ve GEZGİN Seyir Füzesi, ÖZGÜR Modernizasyonu geçiren F-16’lar tarafından fırlatılabilecek.

Modernizasyon kapsamında entegrasyonu yapılan milli görev bilgisayarı ve yazılımlar ile birlikte ileride geliştirilecek füzelerin de F-16’larda kullanılması öngörülüyor

F-16 Block-40 ve Block-50’lere de ÖZGÜR Modernizasyonu Uygulanabilecek

T.C Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof.Dr İsmail Demir, şu ifadelere yer vermişti:

“Block 30’larda Özgür Projemizle bu bir yere getirildi. Block 40 ve 50’lerde uygulanacak duruma geliyor. O konuda hiçbir tereddüdümüz yok.”

 

Kaynak: Mavi Savunma

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz