STM’den İki Güzel Haber!

177
STM

Savunma Sanayii İcra Komitesi kararıyla 1991 yılında kurulan Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş (STM), bugün kamuoyu ile iki yeni güzel gelişme paylaştı.

”MaviVatan’ın derinliklerinden iki güzel haber!”

STM Twitter hesabından yaptığı açıklamada:

”Donanmamızın envanterinde bulunan TCG PREVEZE denizaltımızın modernizasyonunda kritik sistemlerin kabul faaliyetlerini başarıyla tamamladık!

Gür Sınıfı denizaltılarımıza entegre edilecek, Advent-Müren Milli Savaş Yönetim Sistemi’nin platform entegrasyon sorumluluğunu da, STM olarak üstlendik” dedi.

PREVEZE Sınıfı Denizaltı Yarı Ömür Modernizasyonu Projesi

PREVEZE sınıfı Denizaltıların Yarı Ömür Modernizasyonu halihazırda STM, ASELSAN, HAVELSAN ve ASFAT iş ortaklığı ile yürütülmekte.

Bu denizaltılardan birisi olan TCG-PREVEZE (S-353)’ün modernizasyon sürecinde kritik sistemlerin kabul faaliyetleri başarıyla tamamlanmış oldu.

Modernizasyon kapsamında Atalet Seyir Sistemi, Tuzluluk- Derinlik- Yoğunluk Ölçüm Sistemi, Yüzer Anten, Uydu Muhabere Direği, Hücum ve Seyir Periskop Sistemi, Acil Durum Sualtı Muhabere Sistemi, Soğutulmuş Su Sistemi, Statik Konverter ve Hava Tazeleme Sistemi tedarik faaliyetlerinin STM tarafından yürütülmesi planlanmaktadır. [1]

GÜR Sınıfı Denizaltılara Milli Savaş Yönetim Sistemi

28 Şubat 2023 tarihinde TUBİTAK ile STM arasında imzalanan sözleşme kapsamında GÜR sınıfı denizaltılara ADVENT-MÜREN Savaş Yönetim Sistemi entegrasyonu yapılmasına karar verilmişti.

PREVEZE sınıfı denizaltılar için yerli ve milli olarak TUBİTAK-BİLGEM aracılığıyla geliştirilen MÜREN Savaş Yönetim Sistemi (SYS), halihazırda PREVEZE ve AY sınıfına entegre edildi. Bu entegrasyon ile birlikte denizaltılarımız yerli olarak geliştirilen AKYA torpido sisteminin atış yeteneğini kazanmış olacaklar.

[1] https://www.stm.com.tr/tr/cozumlerimiz/deniz-projeleri/preveze-sinifi-denizalti

Kaynak: Mavi Savunma

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz