BAYKAR Ukrayna Tesisinin İnşaat Faaliyetine Başlandı

230

Ukrayna Stratejik Endüstriler Bakanı Oleksandr Kamyshin, BAYKAR’ın Ukrayna’da kuracağı Bayraktar-TB2 ve AKINCI-SİHA üretim tesisinin inşaatına başlandığını açıkladı.

Ukrayna 'nın Baykar Tesisi

BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Defence News’e verdiği röportajda, üretim tesisinin işletmesinin BAYKAR’ın Ukrayna’da bu iş için kurduğu şirket olan LLC Avia Ventures tarafından yürütüleceğini ve bu bağlamda açılacak olan fabrika için hedefin 2025 olarak belirlendiği söyledi.

Ukrayna ve Türkiye
08.07.2023 Ukrayna Stratejik Endüstiler Bakanı Kamyshin(solda) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır(sağda)

Türkiye, Ukrayna ile havacılık ve uzay sanayii sektöründe iş birliği yapmak üzere 2022 yılında çerçeve anlaşması imzalamıştı. Son olarak 8 Temmuz 2023’de Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky’nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan heyetleri arasındaki olan konuşma çerçevesince Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ukrayna Stratejik Endüstriler Bakanlığı arasında Stratejik Endüstriler Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptını içeren protokol imzalanmıştı.

İmzalanan Mütabakat Zaptı ile birlikte iki ülke arasında İnsansız Hava Araçları (İHA) ve otonom sistemler ile motor Ar-Ge, üretim ve bakım faaliyetleri alanında ortak projelerin desteklenmesi amaçlanıyor.

 

Kaynak: Mavi Savunma, Defence News

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz