Güncel Suriye Göç Haritası

875

Dünyada yardıma muhtaç insan sayısı her geçen gün artıyor. Susuzluk, iç savaşlar ve küresel güçlerin destekledikleri örgütlerin yaşattığı kaos milyonlarca insanın yerinden göç etmesine ve yardıma muhtaç duruma düşmesine sebep oluyor.

Suriye’de yaşanan iç savaşta da milyonlarca insan ülke dışına göç etti, yada ülke içerisinde yer değiştirdi.

“BM’nin hazırladığı 04 Nisan 2016 tarihli raporuna göre Suriye’den toplam 4.837.208 kişi kayıtlı olarak ülkeden göç etmiştir. Gerçek rakamların bu rakamın çok üzerinde olduğunu söylemek de yanlış olmaz. Mülteci sayısında ilk sırada bulunan Türkiye’de kayıtlı mülteci sayısı 2.749.140 kişi olmuştur.” (Suriyeli Mültecilerin Dağılımı ve Son Rakamlar)

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyonu’nun Suriye için son verilere dayanarak hazırladığı Suriye göç haritasında Suriye’nin hangi şehrinden ne kadarlık göç olduğu gösterilmiş.

Suriye Göç Haritası 2016
Suriye Göç Haritası 2016

 

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

2 YORUMLAR

  1. Bu sitedeki haritaları güncelleyen arkadaş çok güzel bir boşluğu doldurdun zira yabancı gazetelerin düzenlediği haritalara bakmaktan kurtulduk.

  2. hasekenin ikinci sırada olması beni şaşırttı. bu pydnin bölgede ki arapları ve türkmenleri nasıl öldürdüğünün veya sürgün ettiğinin kanıtı. hasekede böyleyse pyd kontrolünde ki diğer yerlerde böyledir. resmen türkmen ve arap soykırımı var suriyede.

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz