PYD/PKK’nın Elindeki Amerikan Silahları

5677

Suriye‘nin kuzeyinde, Türkiye’nin ‘dostu ve müttefiki’ olan ABD, kendisinde de terör örgütü kabul ettiği PKK’nın Suriye uzantısı PYD’ye açıktan destek vererek ve sahada birlikte savaşarak, hem uluslararası hukuku hemde NATO Anlaşmasını ihlal ediyor.

NATO Anlaşması üyelerin birbirinin güvenliğini güçlendirme sorumluluğu getiriyor.

ABD ise PKK’ın Suriye’nin beşte birine yayılıp, Türkiye’ye karşı büyük tehdide dönmesine neden oldu.

YPG armalı ABD Askerleri

PKK artık NATO üyesi Türkiye’ye yine NATO üyesi ABD yapımı silahlarla saldırabiliyor.

Peki ABD’nin PYD/PKK’ya verdiği silahlar neler?

BGM-71 TOW-Anti tank füzeler.
FGM 148 Javelin anti tank füzeleri (Türkiye istedi ABD satmadı).
Çoklu roketatarlar ve roketatar rampaları.
MK19 Bomba atar.
80 ve 120 mm havan topları.
M4 Cabrine ve M16 piyade tüfekleri.
Humwee tipi askeri araçlar.
İnsansız küçük hava gözlem araçları.
Cougar tipi zırhlı personel taşıyıcılar.

 

Kaynak: AA, Stratejikortak.com

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

5 YORUMLAR

  1. Malesef kürtlerin %70 i aşırı derecede ayrılıkçı ve faşist. Yaşadıkları ülke birazcık zayıflasın hemen altını oymaya yaşadıkları yere çökmeye başlıyacaklardır. Ne yaparsanız yapın ağzınızla kuş tutsanız bu kitle bu ülke ile birlikte yaşama niyetinde değil. Bunu çözüm sürecinde bütün evlerin altına bomba ve tüneller döşenirken yerel halkın işbirliği yapmış olmasında gördük. Sonra utanmadan şehirlerimiz yakıldı yıkıldı edebiyatı. ABD ve bu ayrılıkçıların istediği darbe girişiminin başarılı olmasıydı. Olamayınca açıktan oynamaya karar verdiler hepsi bu. ABD incirliği taşıma derdinde değil. Büyük bir bölgesel savaş çıkarıp o üslerini dahada büyütmek. Bunu ancak kürtlerle işbirliği yaparak yapabileceğini biliyor. Lakin türkiye abd hegomanyasından geçte olsa çıkmaya karar verdi.

    Emperyalizmin doğası gereği hiç vicdanı yok. Kürtler dünyayı reklam edebilmek için işid i kurdu. Avrupa ve tr de bünlerce insanı öldürttü. Sonra kurtarıcıyı sahneye sürdü.

  2. Iki yüzlü ahlaksiz mahlukat, o “Kiro” dediklerinden 20 milyondan fazlasi seninle birlikte ayni ülkede yaşiyorlar ve sen onlara “vatandaşim” diyorsun.
    Bir defa düşün sen “kirolardan” neden nefret ediyorsun.
    Bir toplumda, bir taraf diğerinden bu kadar nefret ederse, o ülkede mutlu bir birliktelik olurmu, birlikte yaşam olurmu?

    • Eğer o insanlar olumlu bir adım atsa kimse ‘kro’ demez. Sürekli saldırganlık ve bozgunculuk doğuran Türkiyenin doğusundaki insanlar Türkiyenin kendileri dışındaki tüm gruplarına ve devlete zarar vermek için ellerinden geleni yapıyorlar. Elektrik de çalıyorlar, uyuşturucu da yetiştiriyorlar, kaçak mal satıp sivillere hiç dokunmayan askere pusu kuruyorlar. Burda bu kadar şeye karşı çıkıp da ‘KRO’ denmesine isyan etmen tam bir saçmalık. Aslında umursmazca 7 tane çocuk yapıp bu yüzden de çocuklarına hiç sevgi-saygı göstermeten, yeterli eğitimi sağlmayıp onları geleckte en kötü işlerde çalışmak zorunda bırakan, eğitim eksikliğinden dolayı bakımlı-temiz olmayı öğrenememiş, en önemlisi de hastahanesinden, itfayesinden ve diğer toplunsal hizmetlerinden faydalandıkları halde halen daha Türkiyenin kendi kaynakları ile inşaa ettiği barajlar kendi illerinde diye (ki çok aptalca bir argüman) elektrik çalıp, sonra hastahanede doktor döven bir insan güruhu acaba ‘kro’ değildir de nedir?

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz