Home BÖLGELER AVRUPA İngiltere’nin Dünya Üzerinde İşgal Etmediği 22 Ülke

İngiltere’nin Dünya Üzerinde İşgal Etmediği 22 Ülke

13026

Güneş batmayan imparatorluk olarak bilinen Birleşik Krallık yani İngiltere geçmişten bugüne 7 kıtadaki neredeyse her toprağı işgal etti. ABD’den Türkiye’ye; Güney Afrika’da Rusya’ya geçmişten günümüze birçok ülkeyi işgal eden İngiltere’nin hiç işgal etmediği çok az sayıda ülke var.

Paraguay, Vatikan, İsveç ve Çad gibi ülkelerinde yer aldığı 22 ülke de İngiltere’nin işgali hiçbir zaman söz konusu olmadı. Birleşik Krallık’ın işgal etmediği 22 ülke şöyle;

İngiltere’nin işgal etmediği 22 ülkeden 21’i hartada:

İngiltere’nin işgal etmediği 22 ülkeden 21’i.

Kaynak: StratejikOrtak.com

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

5 COMMENTS

  1. Elle geçirdi demekle o ülkelerin topraklarına kendi bayraklarını dalgalandırıyor anlamında değildir arkadaşlar. Elle geçirdinin anlamı haraca bagladı anlamına geliyor. Yani kibarcası vergiye bagladı !!!!

  2. ülkeleri tamammen işgal etmiş sanmayın asker yollayıp küçük bir üs kurduğu zamanları da hesaplamışlart. yani haritanın adı aslında İNGİLİZ BAYRAĞININ GİRDİĞİ ÜLKELER olması lazım o zaman tam uyuyor.

  3. Latin Amerikanın sadece Gvayana isimli bölgesini ele geçirmişti. Latin Amerika dışında şu ülkeleri hiçbir zaman zaman ele geçirmedi (bir zamanda eli geçirdiyse delili getirin) : Tayland, Tayvan, yaponya, bütün SSCB ülkeleri, Türkiye (sadece bazı kısımlarnıı işgal etmişti, tamamı değil), Afganistan (bir kez ele geçirdi ama hemen kovulmuştu).

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Please enter your name here