BAYKAR Teknoloji Yatırımlarını Büyütüyor!

287

BAYKAR Teknololoji, Demirören Medya Grubu’na ait olan Hürriyet’in Esenyurt’taki matbaa arazisini 816.5 milyon lira karşılığında satın aldı. Satın alınan bölge BAYKAR tesislerine çok yakın konumda bulunmakta.

BAYKAR’dan Açıklama

Söz konusu satın alım kapsamında BAYKAR tarafından gelen açıklama “İstanbul Hadımköy’de bulunan söz konusu fabrika tesisi, üretim ve depolama alanı gibi ihtiyaçlarımız istikametinde kullanılacaktır” yönünde oldu.

Üretim Tesisi Kurulması Öngörülüyor

Parası peşin ödenen araziye ileri dönemlerde üretim tesisi kurulması öngörülüyor. Halihazırda 3 yıl boyunca üretim hattı dolu olan BAYKAR, güncel olarak  28’i Bayraktar-TB2; 2’si ise Bayraktar AKINCI olmak üzere toplamda 30 ülkeye S/İHA ihraç ediyor.

Bayraktar KIZILELMA MİUS

Son olarak Bayraktar KIZILELMA Milli İnsansız Savaş Uçağı’nın prototipinin 10.test uçuşunu gerçekleştiren BAYKAR aynı zamanda Bayraktar-TB3’ü de üretim hattına almaya hazırlanıyor. İki sistemin de 2024 yılında seri üretime girmesi planlanmakta.

 

Uluslararası Bir Firma Haline Geliyor

Azerbaycan’da kurulacak olan tesiste insansız sistem platformları, lojistik koordinasyon, teknisyen ve bakım eğitimleri gibi birçok alanda faaliyet gösterecek olan BAYKAR aynı zamanda Ukrayna’da da üretim tesisi kurmak üzere faaliyetlerine başlamıştı. Bu haliyle BAYKAR Teknoloji uluslararası bir firma haline dönüşecek gibi duruyor.

 

Kaynak: Mavi Savunma

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz