Çipras Neden İstifa Etti?

345

Yunanistan’da kurtarma programı için mecliste oylama yapılmıştı. Bu oylamada Çipras’ın partisi Syriza’da parti içi muhalefet oldu. Yunanistan Enerji Bakanının başını çektiği bir grup kurtarma programı aleyhine oy kullandıktan sonra erken seçim için bastırmaya başladı. Parti içi muhalefetin artması üzerine Başbakan Çipras seçim kararı almaya karar verdi ve istifa etti.

İstifada ki mantık, Çipras ve partisi Syriza’nın halktan destek isteyip iktidarını sağlamlaştırmak. Erken seçimde yine Çipras seçilir gibi görünüyor.

NOT: 20 Eylül’de ki seçimi yine Çipras’ın partisi Syriza kazandı.

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

1 Yorum Var

  1. Tanıdık geldi bu senaryo bana ama sonu farklı bitmiş bu sefer demekki …(3 noktanın devamını en son sürdüreceğim)

    İktidarın saadet partisinde olduğu zamanlar meşhurdur bilirsiniz 28 şubat dönemi.aradan 4 ay geçiyor 22 haziranda rahmetli Erbakan Hocamız(allah mekanını cennet eylelesin) Başka hayatta olmayan karakter Demirelle hükümeti yıkıp tekrar kuracakları hususunda anlaşıyor.Niye yıkıyorlar hükümeti o dönem 28 şubat başarılı olmadı müthiş deha Erbakan Hocanın siyasi hamleleri ile ama işte o darbeyi planlayanlar bunun sonucu o dönemki Koalisyonun milletvekilleri Dogru yol ve refah(REFAHYOL) milletvekillerine şantajla tehtitle baskı uygulamak suretiyle el çektirtiyor ve bunu gören Erbakan bu sefer erken seçim kararı alarak tekrar milletvekilleri seçerek Darbecilere ve destekçilerine yeni bir ders verecekdi.Demirel’le oturup anlaştılar.Erbakan istifa edecek ve erbakanın yerine dogru yol partisi başkanı Çiller gelecekdi.İşte bu karakter işte öldü gitti arkasından rahmetli bile dedirtmez bende Demirel koltugunun korkusuna kalktı hükümeti Mesut Yılmaza verdi.

    … bu sefer demekki çiprasın istifasını kabul eden ve ona tekrar hükümet kurması için yardım edenler ile çipras aynı zihniyette ortak paydada birleşmiş.Zaman içersinde çiprasın kurtarma programına karşı gelenler mi yoksa çipras mı haklı çıkacak göreceğiz…

    Enes KOSOVA
    Teşekkürler.

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz