Trump, PYD’ye Ağır Silahlar Verilmesini Onayladı

667

ABD Savunma Bakanlığı, ABD Başkanı Donald Trump’ın, YPG’ye silah verilmesi talimatını verdiğini açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD Başkanı Donald Trump’ın, Türkiye’nin terör örgütü olarak kabul ettiği YPG’ye silah verilmesi talimatını dün imzaladığını açıkladı.

Pentagon Sözcüsü Dana White yaptığı yazılı açıklamada, “Dün Başkan (Trump), IŞİD karşısında Rakka’da açık bir zafer kazanmak için, gerekli görüldüğünde Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) Kürt unsurlarını teçhizatlandırmak üzere Savunma Bakanlığını yetkilendirdi” ifadelerini kullandı.

Associated Press’e (AP) konuşan üst düzey bir ABD yönetimi yetkilisi, Trump yönetiminin Rakka operasyonu için Suriyeli Kürtlere daha ağır silahlar verilmesini öngören kararı onayladığını söyledi.

‘TÜRKİYE’NİN SERT İTİRAZLARINA RAĞMEN’

Beyaz Saray da açıklamayı teyit etti.

AP ajansı haberinde “Karar, Türkiye’nin sert itirazlarına rağmen alındı” yorumunu yaptı.

ABD’nin, IŞİD’in Rakka’dan temizlenmesi için YPG’nin ağırlığını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri ile resmen çalışma kararını ne zaman açıklayacağı merak konusuydu. Pentagon’un YPG’yi silahlandırma planını geçen hafta Başkan Donald Trump’a gönderdiği iddia edilmişti.

 

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

3 YORUMLAR

  1. Mehmet senin kadar cahil insanları olduğunu görmek gerçekten beni çok üzüyor.Recep Tayip Erdoğan ülkenin başından gidince , her hangi birisi başa geçtiği zaman ülke iyiye veya kötüye gidecek onu zaman gösterir.Olacak şeyler sanki bir tek sana veya bize olacak.Şu meselelere ülke meselesi olarak bakın kişi meselesi değil.Aptal aptal eleştirmeyi bırakın da şu kafanızı göbeğiniz ile apuş aranızın arasından çıkartın artık.Hapsolmayın biyerlere.

  2. Çokmu sevindin mehmet, sen bu ülkede yaşamıyonmu tayyibi sevmebilirsin ama şu gerçeği görün artık zalimlerin,kafirlerin bu ülkede gözü olduğunu. Sonra tayyibi arayacağınız günler gelir. Rabbim bu ülkenin insanlarına şuur ve feraset versin.

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz