Somali’de 200 Askerinin Konuşlandığı Türk Askeri Üssü Açıldı

1882

Somali’deki Türk askeri üssü, Somali Başbakanı Hasan Ali Hayri ve ülkeyi ziyaret eden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın katılımıyla hizmete açıldı.

Türkiye’nin yurt dışındaki en büyük askeri üssü Somali’nin başkenti Mogadişu‘da açıldı. Yapımına 2015 yılında başlanan askeri üste 1500 Somali askerine eğitim verilecek. 4 km2’lik alanda kurulan, Somali sınırları içerisindeki en büyük askeri üs olma özelliği taşıyan üste, Afrika Birliği askeri de olmak üzere bir senede toplam 10 bin askerin eğitileceği tahmin ediliyor.

İlk etapta 200 Türk askerinin konuşlanacağı üsle ilgili Somali Başbakanı Hayri, kurulan askeri üssün güçlü ve muktedir bir Somali ordusunun kurulmasının yolunu açacağını söyledi.

Somali’de askeri üssün kurulması, dünyanın birçok ülkesinde görevde olan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kapasitesinin de arttırılması anlamına geliyor.

Somali Türk askeri üssünden görüntüler…

Somali’deki Türk Askeri Üssünden Görüntüler

Kaynak: StratejikOrtak.com – Fotoğraflar: Reuters – AA

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

3 YORUMLAR

  1. […] Dördüncü olarak vize krizinin aktörlerinden ABD’nin Ankara eski Büyükelçisi John Bass, giderayak yaptığı bir açıklamada, “Dokuz buçuk aydır Türkiye’de terör saldırısı yaşanmıyor. Bu DEAŞ vazgeçtiği için değil, hükümetlerimizin işbirliğinin sonucu” diye nereye çekseniz oraya gidecek bir açıklama yaptı ve bu sözlerden bir hafta sonra Mersin’de polis servisinin geçişi sırasında bombalı saldırı oldu. Daha önemli gelişme ise Türkiye’nin yumuşak ve sert gücünü birleştirmeye çalıştığı Somali’de ülke tarihinin en kanlı terör saldırısı yapıldı ve Somalili bir istihbaratçının ifadelerine göre asıl hedef ise 30 Eylül’de hizmete giren Türk üssüydü. […]

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz