Somali’deki Türk Askeri Üssünden Görüntüler

9511

Türkiye’nin yurt dışındaki en büyük askeri üssü Somali’ye kuruldu. Başkent Mogadişu’da bulunan askeri üs, iç çatışmanın ve kaosun yaşandığı ülkede istikrar için önemli bir adım olarak görülüyor. Bu askeri üsteki Türk askerleri Somali Ulusal Ordusu’yla birlikte Afrika ülkelerinden gelecek olan askerleri eğitecek.

400 dönümlük arazi üzerine kurulu olan askeri üste 32 bin m2 kapalı alan bulunuyor. Mart 2015’te yapımına başlanan ve 3 askeri okulunda yer alacağı tesisin bu ay açılışının yapılması bekleniyor.

TSK’dan yapılman açıklamada, Somali Türk Görev Kuvveti (STGK); Somali Silahlı Kuvvetlerinin teşkilat, eğitim, öğretim, askerî altyapı ve lojistik sistemlerinin iyileştirilmesi ile eğitimine destek sağlamak maksadıyla Somali’de görevlendirildiği belirtilerek, “Somali’de görev yapacak ve en son gönderilen Türk birliğinin 22 Ağustos 2017 tarihinden itibaren Mogadişu/Somali’de göreve başlamıştır” denildi.

Somali Devlet Başkanı Muhammed Farmajo, “Türkiye’nin dünyadaki en büyük askeri üssü neredeyse tamamlandı. Çok yakında Somali Ordusu güçlü bir şekilde geri dönecek” demişti.

İşte Somali’de bulunan Türk askeri üssünden görüntüler…

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

4 YORUMLAR

  1. Çok güzel bir hamle. Katar ve Somali adımları çok güzel adımlar. Tunus, Sudan ve Afganistan gibi yerlere de böyle adımlar atsak ne güzel olur.

  2. Somalide, mevcut hükümet dış destekle ayakta duruyor. Eş Şebab güçleri dış destek olmazsa kısa sürede hükümeti devirir. O nedenle Türkiye bir şekilde hükümet ile Eş Şebab ordusunu uzlaştırmaya çalışmalı. Yine Afganistan için de aynı şeyi söylüyorum. Taliban ile Afgan hükümeti uzlaştırılarak haçlı güçlerinin çekilmesi sağlanmalı.

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz