İdlib Son Durum Haritası: İdlib Nerede?

25385

Suriye’nin kuzeybatısında bulunan İdlib, Suriye’nin sahil şehri Tarsus ve Lazkiye’nin doğusunda, Halep’in batısında başkent Şam’ın ise kuzeyinde yer alıyor. Hatay iline komşu olan İdlib, stratejik konumuyla dikkat çekiyor. Suriye İç Savaşı’ndan önce ülkenin tarım merkezlerinden biri olarak öne çıkan şehrin ekonomisi de tarıma dayalı.

Mart 2015’de Ahraru’ş Şam, Nusra Cephesi, Aksa Askerleri (Cundu’l-Aksa), Sunne Ordusu (Ceyşu’s-Sunne), Feyleku’ş-Şam ve Hak Tugayı (Livau’l- Hak)’tan oluşan Fetih Ordusu koalisyonu tarafından 4 gün süren çatışmalar sonucu ele geçirilen İdlib Suriye’de muhaliflerin kontrolündeki en büyük toprak parçası olarak öne çıkıyor.

Eski adı Nusra Cephesi (El Nusra) olan Şam’ın Fethi Cephesi (ŞFC) başta olmak üzere bir çok grubun birleşmesi sonucu oluşan Şam’ı Özgürleştirme Heyeti [Heyetu Tahriru’ş Şam (HTŞ)] ile Ahraru’ş Şam, ÖSO gibi diğer büyük muhalif grupların ortak kontrol ettiği İdlib’te Ocak ayında yaşanan büyük bölünme sonrası yeni haritada ortaya çıktı.

CANLI SAVAŞ HARİTASI

07 Ekim 2017: Türkiye destekli muhalifler İdlib sınırında. Rusya’nın havadan destek vereceği iddia edilen İdlip operasyonunda son durum haritası:

İdlib’de son durum haritası – Harita: SuriyeGundemi.com – (7 Ekim 2017)

https://stratejikortak.com/2017/10/idlib-operasyonu-harita.html

İdlib’te HTŞ’nin ve Ahrar öncülüğündeki diğer grupların kontrol ettiği bölgeler ile birlikte Rusya’nın askeri üs ve hava üslerinin gösterildiği harita şöyle:

Temmuz 2017 harita…

İdlib’te son durum haritası (2017)

Birbirlerine karşı cephe alan HTŞ’nin(koyu yeşil) karşısında bulunan Ahrar-uş Şam öncülüğündeki cephede yer alan muhalif gruplar:

İdlib’te yer alan muhalif gruplar

Kaynak: StratejikOrtak.com

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

7 YORUMLAR

  1. Koca ülkenin haline bak, yazık orada yaşayan milyonlarca insana… Herkes bir köşe kapmış , birbirini öldürüyor. Allah yardımcıları olsun… Bizimde durumumuz bazı konularda ortadoğudan farklı değil … Millet olarak her meslek grubunda bilgisizlik, beceriksizlik, hırsızlık, başkasının malında hak arayabilme, yalancılık, her kesiminde başkasının siyasi görüşüne, düşüncesine, dini inancına saygısızlık, sevgisizlik, hoşgörüsüzlük, görgüsüzlük, ahlaksızlık, sapıklık, bilgisizlik bir miktar var. Bu yüzden eğitime çok önem vermeliyiz ve bu eğitim önce aileden başlamalıdır. bugün bir vatanını seven bir ailenin yapabileceği en iyi iş bilgili, çağın yeniliklerini takip eden, adaletli, ahlaklı, hoşgörülü, yardımsever ve ülkesini seven faydalı bireyler yetiştirmektir, ancak bu şekilde faydalı ve güçlü yöneticilere, iş adamlarına, işçilere, yada vatandaşlara sahip olabilir. Ancak bu şekilde ülkemizi cennete çevirebiliriz. Farklılıklarımız zenginliklerimizdir. Hepimiz orta asyadan safkan gelmesekte yıllardır bu kültürle beraber büyüdük adımız Türk milletidir, hepimiz müslümanız, hepimiz kardeşiz…

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz