Yüksek Askeri Şura Kararları Açıklandı

294

Bugün saat 12.10’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlayan Yüksek Askeri Şura toplantısı kapsamında kararlar açıklandı.

Kara Kuvvetleri Komutanı Musa Avsever Emekli Oldu!

YAŞ Musa Avsever

Yeni kabine ile birlikte geçici olarak Genel Kurmayı Başkanı atanan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever yaş haddi; Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülen ise kadrosuzluk sebebi ile emekliye ayrıldı.

 

Yeni Genel Kurmay Başkanı Atandı

YAŞ Metin Gürak

Genel Kurmay Başkanlığı’na 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak atanırken, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na Genel Kurmay 2’nci Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Hava Kuvvetleri’ne ise Muharip Hava Kuvvet Komutanı Ziya Cemal Kadıoğlu atandı.

 

General ve Amiral Sayısı Artıyor

Son YAŞ kararından itibaren 266 olan general ve amiral sayısının 30 Ağustos 2023 tarihinden itibaren 286 olmasına karar verildi. Bu bağlamda 30 Ağustos 2023 tarihinden itibaren olmak üzere 32 general ve amiral bir üst rütbeye, 63 albay ise general ve amiralliğe yükseltilmiş oldu aynı zamanda 24 general ve amiralin görev süreleri bir yıl, 365 albayın görev süreleri ise iki yıl süre ile uzatıldı.

Kaynak: Mavi Savunma

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz