Suudi Arabistan’dan Katar’a Askeri Müdahale İması

4907

Reuters haber ajansının bildirdiğine göre Paris’te bir basın toplantısı düzenleyen Suudi Dışişleri Bakanı Adil Cubeyr, Katar’a yönelik bir askeri müdahale ihtimalini reddetmedi.

Katar’dan Hamas ve Müslüman Kardeşler’e verdiği desteğini kesmesini isteyen Adil Cubeyr, ‘’Katar bu politikalarından vazgeçerek Ortadoğu’da istikrarın yerleşmesine yardım edebilir’’ dedi.

Katar’ın havadan ve denizden kuşatma abluka alındığına işaret eden Adil Cubeyr, bu kararla birlikte Katar üzerindeki baskının arttığını belirtti ve ‘’Umarım bunlar Katar’ı doğru, akılcı ve mantıklı adımlar atmaya ikna eder’’ dedi.

Katar’a yönelik alınan kararların son derece güçlü olduğunu ve Katar’a ağır bedeller ödeteceğini vurgulayan Cubeyr,  ‘Katar eğer davranışlarını değiştirmezse bu ülkeye yönelik askeri bir müdahale olabilir mi’’ şeklindeki bir soruya da ‘’umarım buna gerek kalmaz’’ şeklinde cevap verdi.

[CANLI] Körfezin En Büyük Krizi: Katar’a Karşı Savaş Başladı

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

2 YORUMLAR

  1. 1990 da Saddam’ı Kuveyt’e sokanlar, şimdi Arabistan’ı Katar’a sokmanın peşinde. Saddam Kuveyt’e girdi hem canından hem ülkesinden oldu. Sırada Arabistanın olması şaşıtmadı. Abd’nin Arabistan’ı bölmek istediği zaten biliniyor. Bütün planları bu yönde. Bunu Bi suud lar anlamadı

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz