Suudi Arabistan’ın Tarihe Geçecek Kanlı 24 Saati

1967

Suudi Arabistan, 4 Kasım’da sabah saatlerinden başlayarak gece geç saatlere kadar çok gergin ve zor bir gün geçirdi. Ülkede yeni veliaht prensinin ‘yolsuzluk’ iddiasıyla onlarca kişiyi tutuklatması akıllara “Suudi Arabistan’da darbe mi oluyor?” sorusunu getirdi. İşte Suudi Arabistan’ın 5 başlıkta kanlı 24 saati…

Lübnan Başbakanı Hariri istifa etti

Lübnan Başbakanı Hariri, 4 Kasım’da Riyad’da Hizbullahı ve onun destekçisi İran’ı sert şekilde eleştiren açıklamalarda bulunarak başbakanlık görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Lübnan Başbakanı Saad Hariri ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman

Husiler Başkent Riyad’a balistik füzelerle saldırdı

4 Kasım Cumartesi akşam saatlerinde sosyal medyanın da gündemine oturan Husilerin Riyad saldırısı. Yemen’den Husiler tarafından Riyad’a atılan balistik füzeler, havalimanı yakınlarında iken Patriotlar tarafından iha edildi. Havalimanındaki kaçış kameralara yansıdı.

Kraliyetin Aziz Kararnamaleri ve ‘Yolsuzluk ile Mücadele Komisyonu’

Kral Selman tarafından yayınlanan kraliyet kararnameleri ile başkanlığını Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın yüreteceği özel yetkilerle donatılan ‘Yolsuzluk ile Mücadele Komisyonu’nun kurulduğu, 2 bakan ve bir kuvvet komutanının da görevden alındığı duyuruldu. Bu duyurunun hemen ardından tutuklamalar başladı. Aralarında eski bakanların da olduğu 11 prens, çok sayıda bakan ve iş adamının olduğu üst düzey onlarca kişi soruşturma gereği gözaltına alındı.

Rüşvet ve para aklama iddialarıyla gözlaltına alınan 11 prens ve Suudi Arabistan kraliyet ailesi…

Suudi Arabistan’da tutuklanan prensler ve Kraliyet ailesi [İnfografik: aljazeera.com]

Helikopter düştü: Bir prens ve 8 üst düzey yetkili öldü

5 Kasım’da akşam saatleri içinde Asir bölgesi Emir yardımcısı Prens Mansur bin Mukrin ve 8 üst düzey yetkiliyi taşıyan helikopter düştü.

Yemen ile sınırlar kapatıldı

Suudi Arabistan öncülüğündeki Koalisyon güçleri balistik füze saldırısı sonrasında yaptığı açıklamada, Yemen’in tüm kara, hava ve deniz sınırlarının insani durumlar dışında ulaşıma kapatıldığını duyurdu.

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz