Kuzey Kore Görülmemiş Bir Füze Denedi

1505

Güney Kore, Kuzey Kore’nin yeni bir füze denemesi gerçekleştirdiğini duyurdu. Açıklama ABD tarafından doğrulanırken, Japonya, denenen füzenin ‘yeni bir tür’ olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Güney Kore Genel Kurmay Başkanı, ‘düşman kardeş’ Kuzey Kore’nin yerel saatler 05.30’da yeni bir füze denemesi yaptığını açıkladı. Ülkenin kuzeybatısındaki Kusong kentinden fırlatılan füzenin yaklaşık 30 dakikada 430 mil mesafe kat ettiği ve Japon Denizi’ne düştüğü aktarıldı.

Japonya’dan yapılan açıklamada ise füzenin Japon Denizi’ne düşmediği kaydedildi. Bu arada denemeden kısa süre sonra bir basın toplantısı düzenleyen Japonya Savunma Bakanı, füzenin 1245 milden fazla irtifa kazandığını belirtti ve füzenin daha önce görülmeyen bir tür olabileceğini vurguladı.

PACOM: FÜZENİN UÇUŞU KITALARARASI BALİSTİK FÜZENİN UÇUŞUYLA UYUŞMUYOR

Öte yandan ABD’den de konuya ilişkin açıklama geldi. Yazılı bir açıklama yaparak Kuzey Kore’nin yeniden füze denemesi doğrulayan ABD Pasifik Kuvvetler Komutanlığı (PACOM), Füze Kusung yakınlarından fırlatıldı ve Japon Denizi’ne düştü. Füzenin türü ile ilgili değerlendirme devam etmektedir ancak uçuşu kıtalararası balistik füzenin uçuşuyla uyuşmuyor” ifadelerini kullandı.

Kuzey kore bu ay başında dört füze fırlattı. Bu, son aylardaki füze denemesi serisinin sonuncusuydu.

ABD’nin Pyongyang’ın tehditlerine karşı müttefikleri Japon ve Güney Kore’nin yanında olduğu ifade edilen açıklamada söz konusu füzenin Kuzey Amerika için herhangi bir tehdit teşkil etmediği belirtildi.

TRUMP: RUSYA’NIN BUNDAN MEMNUNİYET DUYDUĞUNU TAHAYYÜL EDEMİYORUM

Beyaz Saray ise ABD Başkanı Donald Trump’ın Kuzey Kore’nin balistik füze denemesi ile ilgili bilgilendirildiğini duyurdu.

Yapılan yazılı açıklamada “Füze Rus topraklarına bu kadar yakın düşmüşken, Rusya’ya Japonya’dan daha yakın bir mesafede, (Trump) Rusya’nın bundan memnuniyet duymasını tahayyül edemiyor” ifadesi kullanıldı.

Pyongyang’ın ‘açık tehdidini’ uzun süredir ortaya koyduğunu ifade edilen açıklamada “Bu son provokasyon bütün uluslara Kuzey Kore’ye karşı daha güçlü yaptırımlar uygulama konusunda bir çağrı olsun“ denildi.

Kaynak: Sputnik

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

1 Yorum Var

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz