İran Akdeniz’e Ulaştı: Tahran’ın ‘Şii Politikası’ Başarılı Oldu

2718

İran’ın Mevcut İslam Anlayışını Değiştirme Operasyonları – Irak ve Suriye

Irak’ta merkezi hükümet ve ABD, Suriye’de ise Rusya ve Esed rejimi ile ittifak geliştiren İran’ın Lübnan ve Akdeniz’e kara bağlantısı fiilen oluşmuş durumda;

Irak ve Suriye Son Durum Haritası ( 23 Kasım 2017)

İran’ın 2005’te yayınlanan 20 Yıllık Öngörü Belgesi’ndeki “Mevcut İslam Anlayışını Kur’an ve Humeyni’nin Görüşlerine Göre Değiştirme” hedefi çerçevesinde askeri bağlamda başarı sağlandı;

İran’ın 2005’te yayınlanan 20 Yıllık Öngörü Belgesi

Şehmuz Karadeniz

StratejikOrtak.com MİSAFİR YAZAR

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

6 YORUMLAR

  1. Gerçekten çok iyi bir teşhis koymuşsunuz, Yazan veya Editör’ün İran’ın öngörü belgesi ile ilgili daha fazla bize bilgi sunması gerekir.

  2. Gerçeklikten uzak, yalnızca haber olsun diye yazılmış bir yazı. Yakışıksız ve gereksiz olmuş. Umarım en kısa zamanda güvenilir ve mantıklı analiz ve haberler okuruz.

  3. Irak’ta etkisinin çok arttığı doğru , fakat Suriye ve Lübnan için bunu kimse bu şekilde “fiziken” gibi tarif edemez. Nedeni ise gerçek olmamasından ötürüdür.

  4. Maalesef hayal kırıklığı. Bir yanda sizlerin vesilesiyle okuduğumuz,dunya görüşümüzü şekillendiren nitelikli makaleler;bir yanda nitelikten uzak, oturduğu yerden yazılmış, amacı belirsiz bir yazı. Maalesef hayal kırıklığı.

  5. İran Amerika’nın ırakta ve Afganistan’daki en büyük müttefikidir.Amerika Irak’ta ve Afganistan’da ne zaman zorlansa ve tökezlese İran hemen yardımına koşmuştur.İranın Lafta Amerikan karşıtı olduklarına bakmayın.İran Sünnilere karşı şeytanla bile ittifak kuracak bir devlettir.

  6. böyle inandırıcılığı sıfır, safsata analizler yayımlamak yalnızca haber organınızın saygınlığına zarar verecektir. şu ânâ dek haberlerinizi düzenli olarak takip ettim. şimdiden sonra da aynı nitelikte haber ve analizler paylaşmanızı umuyorum. iyi çalışmalar.

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz