ABD Füze Savunma Sistemleri: AEGIS ve PATRIOT

918

”Patriotlar en fazla 300 km alanı, Aegis’ler ise 3000 km alanı görebiliyor.”

Türkiye’de ki görev süresi biten, başta Suriye’den gelen tehlikeleri engellemek amacıyla kurulan Patriotlar, Hollanda, ABD ve Almanya tarafından 2013 yılında Adana, Maraş ve Gazi Antep’e yerleştirilmişti. Yakın zamanda bu Patroitlerin kaldırılacağı söylendi. Ama bunun ardından ABD Akdeniz’e Aegis balistik füze savunma sistemleri yüklü gemiyi göndereceğini açıkladı.

Pentagon 6. Filo Sözcüsü Pam Rawe’a göre amaç; Türkiye ve Avrupa’yı, EPAA kapsamında Ortadoğu’dan kaynaklanan balistik füze tehditlerine karşı savunmak. Ama Emekli Subaylar Derneği Başkanı, emekli Hava Korgenerali Dr. Erdoğan Karakuş’a göre ise bu Aegis savunma sistemleri Türkiye’yi değil, ABD ve İsrail üslerini koruyacak. Türkiye füze savunma sistemleri konusunda çok yetersiz. Onun için ABD ve NATO’ya muhtacız. Bu konuda resmi kaynaklara bakacaksak olursakta, ABD’nin AEGİS’leri inşallah bizi koruyacak.

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

1 Yorum Var

  1. Bir zamanlar saddam kendi elinde bulunan rus yapımı füzeleri israile fırlatmıştı.İsrailde patriotla savunmaya çalıştı ama başarılı olamadı.Patriot savunma sistemi Rus yapımı füzelere yeni füzelere kafa tutabilir mi ?
    Ruslar füze olayında çok iyiler.

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz