Tacikistan’daki Yasaklar ve Terör

302

Tacikistan’da 18 yaş altı gençlerin camiye ve eğitim için medreseye gitmesi yasak. Sadece devletin belirlemiş olduğu mekanlar dışında namaz kılma yasağı uygulanıyor. 2009’dan beri de kamusal alanda başörtü yasağının bulunduğu ülkede, 40 yaşından küçük olanların da sakal bırakmasının yasak olduğu söyleniyor.

1997’de muhalif gruplarla anlaşan Tacikistan hükümeti, son yıllarda dindarların üzerine çok geldiğini sürekli ajanslardan gelen haberlerden görüyoruz. Bu yasaklar ve baskıcı politikalar müslüman kesimler arasında huzursuzluğa sebep oluyor. Bu baskı siyasetlerinin en vahim sonuçlarından biri de Tacik gençlerin IŞİD saflarına katılmaları oluyor.

Unutmayalım! ‘İslami’ terör örgütlerine katılımların en temel sebeplerinden biri de insanların rahatça dinini yaşayamamalarıdır.

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

1 Yorum Var

  1. tacikistan, özbekistan, doğu türkistan, arakan, pattani, moro, suriye, kazakistan, mısır, cezayir, eritre, filistin, etiyopya, bangladeş, hindistan ve daha nice ülkelerde dini baskılar yüzünden müslüman gençler öfke tufanına kapılıyor. bu öfke ve stres yüzünden bissürü cihatçı örgüt var işte.

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz