Kepçe Kulak Estetiği Operasyonu Nasıl Gerçekleştirilir?

272

Teknolojinin her geçen gün gelişmesi ile birçok operasyonun kolaylaşması ve alternatiflerinin doğması söz konusudur ve böylece en basit bir kaş ekimi işleminden kimyasal peelinge kadar birçok çeşitli tedavi yönteminin de kolaylığı hastaların önüne sunulmaktadır. Bunlardan biri olan kepçe kulak hastalığı, bazı kişilerde genetik olarak doğumsal olan, bazı kişilerde ise sonradan gerçekleşen bir rahatsızlık türüdür. Kulakların normal oranından daha fazla dışarıda gözükmesi durumu olarak adlandırılan kepçe kulak deformilesi, kepçe kulak estetiği uygulanarak çözülmektedir. Tıptaki adı otoplasi olarak geçer ve hastanın yüzünün estetik açıdan bozuk görünmesine yol açar. Ancak çeşitli yöntemlerle çözülen bu rahatsızlık için hastanın yaşının on sekiz ve üzeri olması gerekmektedir.

Kulak gelişiminin tamamlanmasından sonra yapılan estetik operasyonu, genel anestezi ile uygulanmaktadır. Lokal anestezi de uygulanan kulak estetiği operasyonunda kulaktaki kıkırdak bölgesinin arkasına bir kesik atıldıktan sonra kıkırdak yapısına şekil verilir. Ardından dikişler sayesinde kulağın alacağı son şekil ayarlanır. Bir saat civarı süren kepçe kulak estetiği operasyonunda kulaktaki sütür maddeleri kendiliğinden eriyerek gizli dikiş halinde kapatılır.

Bunun yanında lazerle yapılan kepçe kulak operasyonu da mevcuttur. Son zamanlarda gündeme gelen lazerle kepçe kulak estetiği operasyonunda normal operasyondan farklı olarak kesikler lazer ile yapılmaktadır. Lazer teknolojisi sayesinde herhangi bir kesik izi ya da kanama olmaz. Sert kıkırdak dokuları da lazer teknolojisi ile yumuşatıldıktan sonra kıkırdağa belirli bir açı verilir ve kalıcı bir çözüm uygulanmış olur. Alternatif olarak iple yapılan kepçe kulak operasyonları da mevcuttur. Anestezinin ardından kulağa yerleştirilen iğne ile birlikte medikal ip yardımı sayesinde kulağa istenilen açı verilir ve ardından kepçe kulağı estetik operasyonu da tamamlanmış olur. Kepçe kulak estetiği kaş ekimi işlemi kadar kısa süreçli bir uygulama olmamasından dolayı hastaların bu süreçte kendilerine dikkat etmeleri gerekmektedir.

Kaynak: FBM

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz