Kaddafi sonrası libya, otorite boşluğu yaşayan üç ayrı hükümetin varlığını sürdürdüğü bir ülke oldu. Arap Baharı’nın ardından geçen 6 yılda Kaddafi’nin doğduğu Sirte’de IŞİD varlığı baş gösterdi.
Düzenlenen operasyon ile örgüt bu şehirden silindi fakat etkisi devam ediyor. Kaddafi öncesi ve sonrası başlığıyla hazırlanan infografikte son durum haritası ile birlikte bazı bilgiler yer alıyor.
– 2011 yılında NATO uçaklarının düzenlediği bombardımanda ülke 14 milyar dolar zarara uğradı.
– Kaddafi sonrası ülkedeki hastanelerin yüzde 44’ü faaliyet göstermiyor.
– 435 bin Libyalı iç göçmen durumuna düştü.Sadece 2016 yılında 100 bine yakın Libyalının Akdeniz’i aşarak İtalya’ya gittiği iddia ediliyor.
– 2011’de nüfus 6.1 milyondu ve 6 yılda sadece 200 bin arttı.
– Gayrisafi yurtiçi hasılası yarı yarıyadan daha fazla düşerek 33 milyar dolar olurken, günlük petrol üretimi dörtte bir oranında düştü.
Kaynak: StratejikOrtak.com
E-BÜLTENE ABONE OLUN
Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.
Abone oldunuz, teşekkürler.
Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.
işte düşünmek sorgulamak lazım. Elin oglu gelipte evinize müdahale ediyor ve size destek veriyorsa bu sizi sevdiğinden midir? yoksa muhalif oldugunuz ebeveynlerinize olan düşmanlıgındanmıdır? peki sonrası ne olacak diye düşünmek lazım. Bugün devrim özgürlük diye sizi kandıranlar “kasabının bıçağını yalayan öküz olmak isteyen enayi sürüsü” ne nefer arıyor olabilir. Kimin ne için nasıl çalıştıgını kısaca perde arkasını görebilmek lazım. Perde önünde oynanan tiyatroyu körler hariç çocuklar dahi izleyebiliyor bu marifet değil..
Bu Libyayılar var ya nankördür ,Kadafinin mezarda kıçını öpsunler,
[…] Kaddafi Öncesi ve Sonrası: Libya’da Nüfus ve Ekonomi […]
işte anlasın herkes kimsenin kimseye faydası yok bizim içinde geçerli biz kendimizi yönetmez isek kendimiz üretmez isek sonumuz böyle olur hiç bir devlet bizim kaşımızın gözümüzün hatrına bize bir fayda sağlamaz
Ne barış ve huzuru? Utanmadan bir de barış getirdiler diyorsan. Batı ne zaman girdiği ülkeye barış getirmiş. Özür dilerim alaylı yazmışsın. Ben de ciddi yazdınız sandım.
”Barış” ve ”huzur” getirdiler ya yetmez mi ??
Sen mal mısın?
Adam kinayeli yazmis Mal 🙂