ABD ve Türkiye Savaşta Mı?

3763

Arap Baharı ile başlayan ve Orta Doğu’da diplomatlar tarafından sürekli kargaşa olarak nitelendirilen dönem incelendiğinde savaş, çatışma, katliam gibi birçok olumsuz olay meydana gelmiştir.

Ülkemize baktığımızda ise özellikle Arap Baharı ile başlayan ve Suriye dominosunun da yıkılmasıyla artan dönemde, zaman zaman büyük savaş riskleri, çatışmalar ve mülteci krizleriyle karşı karşıya kalındı. Rusya ile de savaş riskine giren Türkiye, günümüzde Rusya’ya karşı rahatlamıştır. Günümüzde ise, ABD ile gelinen bu süreçte resmi olarak topyekün bir savaş olmasa da, dolaylı gibi görünen ancak doğrudan olan bir savaş mevcut.

YPG savaşçısı ve ABD askeri

Aslında bu resim her şeyi açıklamakta çünkü NATO müttefiki olan Türkiye’nin yıllardır savaştığı terörist grupla böylesine birçok fotoğrafı mevcut. Düşünün ki sizinle dostuz, siz bizim ortağımızsınız dedikleri Türkiye’ye yıllardır saldıran bir örgütün eline sadece silah, zırhlı araç desteği vermemiş, aynı zamanda kendi savaş uçaklarını hizmetine vermişlerdir. Ayrıca ve en önemlisi diye eklemek lazım; kendi rütbeli komutanlarını teröristlere karşı taktik, eğitim vs. gibi konularda yardımcı olması amacıyla göndermiştir.

YPG’li Terörist ABD Uçaklarına Koordinat Veriyor*

Üstteki resimde ise YPG’li bir terörist Google haritalar uygulamasından koordinat bularak, ABD jetlerine gönderiyor. Düşünün sizin müttefikiniz (!), en büyük düşmanınıza böylesine bir yardımda bulunuyor, hem de kendi topraklarınızdan kalkan jetler tarafından.

Bunun yanında ABD medyasının da desteğini alan ypg meşrulaştırılmış ve uluslararası arenada Türkiye’yi zor duruma düşürmeye çalışmaktadırlar. ypg’li teröristlerin ilerlemeleri, savaş görüntüleri sözde kahramanlık adı altında servis edilmekte ve yüceltilmektedir. Türkiye ise tam tersine İŞİD ile mücadeleyi baltalayan ülke olarak gösterilmektedir.

ABD’nin İŞİD bahanesiyle bu kadar güçlendirdikleri teröristler ile müttefiki (!) şimdi hiç olmadığı kadar çıkmaza girmiş ve sıcak savaş başlamıştır. Teröristlerin Türkiye’ye karşı kullandıkları zırhlı araçlar, roketler, silahlar, tank savarlar vs. gibi silahlar ABD’den geldiğine göre, tek eksik kalan desten sadece hava gücüdür. Yarın bu desteği de alabilirler ve bu durum hiç de şaşırtıcı olmaz.

Elbette yukarıdaki birkaç örneği artırmak mümkündür. Sadece birkaç konu üzerinden gidilen bu yazının varacağı sonuç açıktır. O da ABD ve Türkiye’nin dolaylı veya doğrudan (Tartışılır) birbiri ile savaştığıdır. 

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

4 YORUMLAR

  1. Selamun aleyküm elhamdililah müslümanız. Bu bizlere yeter. Gelelim batıya, aramızdaki savaş hiçbir zaman durmadı ki tekrar başlasın, ekonomik ve ekonomiye bağlı silah gücü ve devletlerin halklarının bilinçlilik durumuna bağlı olarak yer ve zaman egzeninde zaman zaman savaşın şidettinin dozu artmış veya düşmüştür. Türkiye oynan bütün bu kirli oyunların en ağır mağduru olmasına rağman ayakta kalan tek devlettir. Coğrafi konumunun kendisine verdiği avantajın yanı sıra dünyada iki üstün millete sahip olmasıda ayakta kalmasına büyük oranda katkı sağlıyor. Kürtler üzerinden oynan oyunlara rağmen türkiye nufusuna yaklaşık 25 milyon olarak tahmin edilen bir rakamla katkıda bulunan kürtler , bu oyunların üstesinden gelmeyi başarıyor ve türk halkıyla binlerce yıllık tarihlerinin izini silmeye çalışanlara geçit vermiyor. aynı din ve aynı dilleri paylaşmış, ve milyonlarca kez kan bağı kurmuş bu kudretli iki halkı ayırmak mümkün değildir. ermenilerin hakları doğrultusunda ve ayrıca bu verimli topraklardan müslümanları etkisiz kılmak amacıyla yaşanan bu şiddetin dozu giderek artmaktadır. yüce RABBİMDEN ÜMÜDİM O DUR Kİ KÜRT TÜRK VE ARAP KARDEŞLERİM tüm ümmeti MUHAMMED MUSTAFA sonuncu ve en şidedlisi olacak olan bu son savasta emrolundukları gibi batıla karşı hak yolda birleşmekten tereddüd etmezler.Amerika sahip olduğu tüm silah ve techizata rağmen türkiye cumhuriyetinin yıkımını direkt bir savaşla sağlayamayacağını çok iyi biliyor bu nedenle terörizmden bir meded umuyor. Farkında olmadığı ise bize kazandırdığı bağaşıklık sistemidir. Yıllar önce osmanlıyı yıkıma götrmek amacıyla kurdakları tüm tuzaklar bir bir kendilerini yutuyor.

  2. ABD Türkiye ile savaşta ama iki tarafda savaşta olduklarını söyleyemiyorlar. 1980’lerden beri ABD’nin desteğindeki Kürtler özgürlük vaadıyla(ABD bir başka ülkenin toprağını )ayaklandırarak silahlandırarak mücadeleye başladı. Baktı ki Türkiye yalnız başına yutulacak lokma değil işin içine İsrail’li katarak büyük kürdistan projesini devreye soktu.Irak’ta başarılı oldular taki referanduma kadar,sonrasında ise silahlandırdığı PKK’nin sağ kolunu kullanarak Suriye’nin %35’ni (önemli petrol yatakları) fiilen işgal ettiler ve Türkiye’ye paralel bir terör devleti oluşturmaya çalıştılar. Bu oluşumlara da karşı duran Türkiye,ABD’nin yapmak istediklerine çomak soktu. Buna karşılık PYD-YPG’yi uçak hariç silahlandırarak Türkiye’ye gözdağı vermeye çalıştı. Şimdi bunları altalta koyarsak ortaya ne çıkar,Basbayağı üstü örtülü SAVAŞIYORUZ. Ama şuda unutulmasın eninde sonunda bu müttefiklik bitecek,Türkiye UYANACAK.

  3. ZATEN IŞID DENEN ÖRGÜT BU GÜNLER İÇİN BÜYÜTÜLDÜ AMAÇ BÖLGE HALKINI IŞID MARİFETİ İLE BÖLGEDEN KAÇIRMAK YERLERİNE DE KANDİL VE CİVARINDA BULUNAN PKK NÜFUSUNU BU BÖLGEYE YERLEŞTİRMEK SURİYE TEHDİDİNE KARŞIN İSRAİLE GÜVENLİ ALAN OLUŞTURMAK AYRICA ABD BÖLGEDE KENDİNİ MEŞRULAŞTIRMAYA DEVAM EDEBİLDİ RUSYA DA IŞID DEN OLDUKÇA YARARLANDI 250 YILLIK ÇABANIN SONUNDA AKDENİZ DE KALICI BİR DONANMA ÜSSÜ KURMAYI BAŞARDI, BİZ YANİ T.C. HARİÇ HERKES KARLI BU İŞTEN KARLI ÇIKTI

    • SADECE AMERİKA VE TÜRKİYE DEĞİL DÜNYA ÜZERİNDEKİ BİRCOK DEVLET BİRBİRİYLE SAVAŞ HALİNDE.BU SAVAS CEPHLERDE YADA SİLAHLA OLMASADA EKONOMİK VE DİPLOMATİK SAVAŞ ZATEN VAR . SURİYE DE DE TAM ANLAMIYLA BİR KURTLAR SOFRASI VAR .DÜNYANIN HER BÖLGESİNDE BU DURUM VAR ŞU AN 3.DÜNYA SAVAŞI YAŞANIYOR

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz