Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gözden Kaçan Açıklaması: BTK ile Yazılım Eğitimi

1325
Yazarlık Başvurusu

20 Nisan 2020 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında gündeme dair birçok yeni bilgi paylaşımı sırasında yapmış olduğu açıklamaların içerisinde gençlerin kendilerini geliştirmesi açısından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) üzerinden online eğitim ile geleceğin parlayan yıldızı olarak gösterilen ‘’yazılım’’ derslerini takip etmeyi tavsiye etti.

Halihazırda on üç farklı başlıkta 47 bin dakikalık otuz bir eğitimin bulunduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hedeflerinin yıl sonunda eğitim sayısını yüze çıkarmak olduğunu ifade etti.  Sisteme girişte bir özgeçmiş doldurulacağını, tamamlanan eğitimler ve başarı dereceleri ile sistemde ki bu özgeçmeşin otomatik olarak güncelleneceğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, hedeflerinin Veri Analistliği, Siber Güvenlik ve Yazılım Geliştiriciliği dahil olmak üzere on beş farklı alanda uzman olarak eğitimi tamamlamış kişileri istihdam etmek olduğunu söyledi. Üç yıl gibi kısa bir sürede planladıkları hedefleri olan 1 milyon yazılımcı ile ülkenin yazılımcı sorununun üstesinden gelinebileceğini aktardı. Peki BTK Akademi nedir ve nasıl kaydolunur?

BTK Akademi Nedir?

BTK bilimsel, teknolojik ve sürekli kendini yenileyen eğitim anlayışı ile Ülkemize katkı sağlayacak; alanında öncü, tanınmış, güvenilir ve saygın bir eğitim merkezi oluşturmak amacıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Dr. Ömer Fatih Sayan’ın öncülüğünde 2017 yılında kurulmuştur.

BTK Akademi bünyesinde gerçekleştirilen programlar, konusunda uzman iç eğitmenlerinin yanı sıra, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ile ulusal ve uluslararası diğer tüm paydaşlarının iş birliği ve katkılarıyla hazırlanmaktadır.

BTK Akademi, içinde bulunduğumuz yüzyılın teknolojik gelişmeleriyle değişen eğitim yöntem ve metotlarına uygun bir şekilde;

  • Bilişim ve İletişim Teknolojileri (BİT) alanındaki bilgiye erişimin önündeki engelleri kaldırıp bilgiyi halka arz etmeyi,
  • BİT alanının bilinçli ve etkin kullanılmasına yönelik bilinçlendirme çalışmaları yoluyla, başta genç ve çocuklar olmak üzere toplumun her kesiminin farkındalıklarını artırmayı,
  • Düzenlediği sınıf içi ve online eğitim sertifika programlarıyla, kamu ve özel sektörün ihtiyacı olan kaliteli iş gücünün üretilmesine katkı sağlamayı,
  • Ulusal ve uluslararası kurum, kuruluş ve üniversitelerle iş birliği yaparak bilginin yönetimi ve aktarımında söz sahibi olmayı,
  • Teknoloji dünyasının güncel bilgisini kendini sürekli yenileyen eğitim anlayışıyla halka aktarmayı

amaçlayan bir eğitim merkezidir.

“Bilginin Adresi” sloganıyla yola çıkan BTK Akademi, özellikle bilgi teknolojileri alanında oluşturduğu dijital eğitim portali ile tüm vatandaşlarımıza ulaşmayı hedeflemektedir. Online eğitimlerin yanı sıra gerçekleştirdiği sınıf içi eğitimlerle de BİT sektörüne yönelik konularda eğitim almak isteyen her kesimin mesleki ve teknik ihtiyaçlarını mekan ve zamandan bağımsız olarak karşılayacaktır.

BTK Akademi’ye Nasıl Kaydolunur? 

BTK Akademi’ye yazının sonunda kaynaklar kısmında vereceğimiz siteden e-devet şifreniz ile kaydolabilirsiniz. Kayıt işleminizi tamamladıktan sonra Eğitim Kataloğunu seçerek Kategoriler, Eğitim Dili, Eğitim Seviyesi ve Popülarite dahil olmak üzere yapacağınız filtrelemeler sonucunda istediğiniz eğitime tıklayarak eğitimin içeriğini ve müfredatını inceleyebirsiniz. Eğitime sahip olmak istiyorsanız, eğitime katıl butonuna tıklayarak ücretsiz bir şekilde kendi eğitim kataloğunuza o eğitimi ekleyebilirsiniz.

Özgeçmişinizi Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açmış olduğu ‘1 Milyon İstihdam’ adlı siteye (kaynaklar kısmında belirtildi) kaydolarak oluşturabilirsiniz. Kaydınızı T.C. kimlik numaranız üzerinden yapıyorsunuz. Şifrenizi mail adresinize gelen şifre aktivasyon butonuyla oluşturabiliyorsunuz. Özgeçmiş hazırlamanın içeriği ‘Kariyer Hedefi, İlgilendiğiniz İş Alanları, Çalışmak İstediğiniz İller’ gibi birçok alt başlıkla desteklenmiş olması göze çarpan güzel bir detay. Bu sitede kendi özgeçmişinizin görüntülenme sayısına kadar birçok içeriği elde edebiliyorsunuz.

Böylece gençliğimiz, korona günlerini, geleceğine ışık tutacak fırsatına çevirebilecektir. Bu programın, ülkemizin yazılımcı ihtiyacının giderilmesine de katkı sağlayacağına inanıyorum.

Sizler de kayıt olarak yazılımcı olabilirsiniz.

M. Taha Çalmabay

Stratejik Ortak Misafir Misafir

KAYNAK

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

E-BÜLTENE ABONE OLUN

Stratejik Ortak yazarlarının makalesi ve haritalar ücretsiz e-postanıza gelsin.

Abone oldunuz, teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Yazarlık Başvurusu

Yorum Yaz

Lütffen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz